Τάσος Μπαρτζώκας για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια: πραγματική ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού στην Ημαθία


Δ.Τ. Ως μία έμπρακτη κυβερνητική στήριξη της αναμόρφωσης της Ημαθίας σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό κατά τους χειμερινούς μήνες, χαρακτήρισε ο Τάσος Μπαρτζώκας την απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη, να ενταχθεί το χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια στους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης.

Πρόκειται για μία ουσιαστική κίνηση για την τουριστική ανάπτυξη όλου του Νομού, αφού εγκρίνεται η οικονομικη ενίσχυση του Χιονοδρομικού Κέντρου με ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Εξάλλου, με αυτό τον τρόπο υλοποιείται η βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του Χιονοδρομικού Κέντρου σε πολλαπλά επίπεδα, όπως η δημιουργία καλοκαιρινής πίστας ελκήθρων και ταινιόδρομου με σκέπαστρο, η εγκατάσταση μονάδας παραγωγής χιονιού για τεχνητό χιόνι αλλά και ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων, ενώ θα δημιουργηθεί και φωτοβολταϊκός σταθμός. 

Η Νάουσα και η Ημαθία αποκτούν ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα γίνει πόλος έλξης τουριστών από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Κυρίως, όμως, χάρη στον κυβερνητικό σχεδιασμό, η Ημαθία μπαίνει δυναμικά στο χάρτη του ορεινού τουρισμού και γίνεται η αρχή για πολλές ακόμα δράσεις που θα την καταστήσουν γνωστό και αγαπημένο χειμερινό προρισμό. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο