Ανακοίνωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας για την Εργατική Πρωτομαγιά


ΔΤ Η φετινή Πρωτομαγιά φέρνει μαζί της μια σειρά από δυσάρεστες πραγματικότητες για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η πολυετής περίοδος υποαπασχόλησης, η αύξηση της ανεργίας, οι χαμηλοί μισθοί και ο πληθωρισμός της απληστίας έχουν οδηγήσει τις οικογένειες στα όριά τους.

Η οικονομική ανάκαμψη φαίνεται να είναι ακόμα απώλεια στο ορίζοντα, καθώς η οικονομία παραμένει στάσιμη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας παραμένει περιορισμένη. Οι πολιτικές επεμβάσεις για τον έλεγχο των αμοιβών είναι ανεπαρκείς, ενώ η κατάργηση των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων έχει επιπτώσεις στη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων, με την 6η εργασία να μπαίνει από το παράθυρο.

Στην πολιτική σφαίρα, η απουσία προοπτικής και η αύξηση του χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών εντείνει την απογοήτευση και την ανασφάλεια. Οι πόλεμοι στη γειτονιά μας αποτελούν έναν παράγοντα που επιδεινώνει την κατάσταση, προσθέτοντας γεωπολιτική ανασφάλεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά νέα σημασία. Είναι μια ημέρα όπου οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και εκφράζουν τις ανησυχίες τους. Είναι μια ημέρα που θυμίζει σε όλους τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης στον αγώνα για δίκαιες συνθήκες εργασίας και δικαιώματα.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το κίνημα που έχει ταυτιστεί με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των εργαζομένων. Ως κυβερνητικός φορέας, υλοποίησε μέτρα για τη βελτίωση των αμοιβών και των δικαιωμάτων τους, καθώς και για την ανάπτυξη ενός κοινωνικού κράτους που είναι αναγκαίο για την προστασία των ασθενέστερων.

Είναι σαφές πως ο δρόμος μπροστά είναι ακόμα δύσκολος. Η προσέγγιση των προβλημάτων απαιτεί συνεργασία και δέσμευση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Απαιτείται η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, η διασφάλιση δίκαιων αμοιβών και η διασφάλιση μιας φωτεινής προοπτικής για τις επόμενες γενιές.

Η Εργατική Πρωτομαγιά μας υπενθυμίζει τη σημασία του αγώνα για δικαιοσύνη και ισότητα στον χώρο της εργασίας. Είναι μια ημέρα που μας καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια κοινωνία που θα είναι δίκαιη και ισότιμη για όλους.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους εργαζομένους, προωθώντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας, δίκαιες αμοιβές και προοπτικές για τη νέα γενιά.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!


Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Διεύθυνση: Κονίτσης 29,  Βέροια 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο