Δημοτικά ποδήλατα και πάρκιγνκ κάτω από την Εληά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Θέματα που αφορούν το κυκλοφοριακό της Βέροιας τέθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 20 Μαΐου 2024.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - αλλαΖΟΥΜΕ" Θεόφιλος Κορωνάς αναφέρθηκε στα δημοτικά ποδήλατα (συμβατικά, που εγκαταστάθηκαν και τελικά απομακρύνθηκαν και ηλεκτρικά, που αναμένεται να εγκατασταθούν). 

Στον κ. Κορωνά απάντησε αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης Καλλίστρατος Γρηγοριάδης,  ο οποίος ανέφερε πως είχε τηρηθεί κανονικά η τότε μελέτη και μετά από κρούσματα βανδαλισμού στα ποδήλατα, έχουν τοποθετηθεί σε ασφαλή χώρο στο Δημαρχείο. Συμπλήρωσε δε, πως θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων, στις ίδιες θέσεις σταθμούς, εντός του καλοκαιριού. Για την αποφυγή των βανδαλισμών ο κ. Γρηγοριάδης προτείνει την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας. Σχετικά με συμβατικά ποδήλατα, υπάρχουν δύο σκέψεις: Ή να εγκατασταθούν στην περιοχή του Αλιάκμονα, εφόσον λυθούν τα θέματα ασφαλείας, ή να δωρηθούν σε συλλόγους που θα μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμα. 

Η δημοτική σύμβουλος Τζένη Ντάγκα αναφέρθηκε στο πάρκινγκ κάτω από την Εληά.  Η κα Ντάγκα ανέφερε πως η ίδια βρέθηκε στο σημείο και πως δεν λειτουργούν οι κυλιόμενες σκάλες και το ασανσέρ, ενώ ο χώρος απαιτεί διαμόρφωση και καθαρισμό. Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης και ο Δήμαρχος, ανέφεραν πως ο χώρος θα μπορούσε να λειτουργήσει επισήμως ως χώρος στάθμευσης μόνο εφόσον γίνει κάποιος αθλητικός χώρος στο σημείο, καθώ τότε θα μπορούσε να γίνει φυλασσόμενο πάρκινγκ. Όπως τόνισε μάλιστα ο Δήμαρχος Κώστας  Βοργιαζίδης, είναι κάτι που εξετάζεται, χωρίς ωστόσο να είναι σαφής για το τι και πότε θα γίνει κάποιο αθλητικό κέντρο στο σημείο. 

Επίσης, σημειώθηκε ότι σχεδιάζεται ανάπλαση της Λεωφόρου Στρατού, κυρίως με στόχο τη διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή πεζοδρομίων. 

Ρεπορτάζ: Ευγένιος Βαρακλής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο