«Δίχτυ προστασίας» των απολυμένων εργατών του «Βαρβαρέσος» στόχος του Δ. Νάουσας

ΔΤ από Δ. Νάουσας: Το να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ προστασίας» των απολυμένων εργατών  της Κλωστοϋφαντουργίας «Βαρβαρέσος» μετά τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις, είναι ο μεγάλος στόχος της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας κ. Νίκου Κουτσογιάννη, όπως εκφράσθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε, παρουσία του αναπληρωτή του Δημάρχου και Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Θεόδωρου Δολδούρη, με τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 1ης Μαΐου στο Δημαρχείο.

Την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις πραγματοποίησε ο πρόεδρος των εργαζομένων – απολυμένων κ. Παναγιώτης Κουτσουπιάς ο  οποίος ζήτησε την στήριξη του Δημάρχου, του Δήμου και των πολιτών, αναλύοντας ότι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, την απόλυση των130 εργαζομένων και άλλων 150 τα τελευταία χρόνια, και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Στόχος του Δήμου Νάουσας είναι η δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος απασχόλησης από τη ΔΥΠΑ, καθώς και παρέμβαση στην κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρξουν ειδικά μέτρα προστασία των απολυμένων.

Επιπροσθέτως, οι απολυμένοι μετά από εξέταση των υφιστάμενων ειδικών οικονομικών συνθηκών στις οποίες έχουν περιέλθει , θα λάβουν βοήθεια από τον Δήμο, όπως  δωρεάν δημοτική ξυλεία, θα υπάρξει  δυνατότητα μείωση των δημοτικών τελών, ενώ για εκείνους που βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική δυσκολία θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας δηλώνει την διαρκή και αμέριστη συμπαράσταση του στους απολυμένους εργάτες της Κλωστοϋφαντουργίας «Βαρβαρέσος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο