Δράση ευαισθητοποίησης της Μ.Α.μ.Α σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΔΤ Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα που αφορούν τον Αυτισμό, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση επί του 1ου 6/Θέσιου Δημοτικού Σχολείο Μελίκης.

Σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου 2024 η Πρόεδρος του Συλλόγου και Πρέσβυρα της καμπάνιας ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ , κα Ελένη Στεφανάκη, η Επιστημονική Υπεύθυνη, κα Ειρήνη Αναγνώστου-Κελεπούρη (Σχολική και Εξελικτική Ψυχολόγος) και η Ψυχολόγος του συλλόγου, κα Στεργιανή Φόλιου (Κλινική Ψυχολόγος), επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικο Σχολείο Μελίκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι μαθητές των Α’, Β’, Γ’, Δ’ τάξεων, καθώς και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων. 

Ακολουθώντας την Αριστοτελική διδακτική μέθοδο, καθισμένοι σε κύκλο κάτω από έναν πλάτανο, διαπραγματευτήκαμε ζητήματα σχετικά με το Φάσμα του Αυτισμού και τις υφιστάμενες δυσκολίες. Πραγματοποιήθηκε ανάγνωση του παραμυθιού «Το Βάζο με τα Μοναχικά Μπισκοτάκια». Ακολούθησε ανάλυση του περιεχομένου του παραμυθιού, με τους μαθητές να εκφράζουν τις απόψεις και τα συναισθήματά τους περί φιλίας, αποδοχής και συμπερίληψης. 

Ένα από τα μηνύματα της παραμυθένιας αυτής ιστορίας, είναι η ορατότητα, το να μην είναι κανείς και καμία αόρατος/-η.

Το μήνυμα της ορατότητας αποτελεί αυτοσκοπό και της καμπάνιας «Σειρά σου»

Η δράση λοιπόν συνεχίστηκε αναλύοντας τη σημασία και τη σημαντικότητα της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της προτεραιότητας και ολοκληρώθηκε με ένα συμβολικό παιχνίδι,( μια προσομοίωση επίσκεψης σε σουπερ μαρκετ μητέρας και παιδιού στο φάσμα),μιας και η γνώση κατακτάται καλύτερα μέσα από τη χαρά και την εγγύτητα του παιχνιδιού και της ομάδας. 

Η Μ.Α.μ.Α. προσέφερε το παραμύθι «Το Βάζο με τα Μοναχικά Μπισκοτάκια» στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Επρόκειτο για μία θαυμάσια συνάντηση, όπου οι μαθητές μας εξέπληξαν με τα μηνύματα, τις χειροτεχνίες και τις ευχές τους για μια συμπεριληπτική κοινωνία. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μικρούς μας φίλους, το Σύλλογο Διδασκόντων (Αθηνά Αρμένου, Συμβώνη Αγγελική, Αποστολίδου Μαριάνθη, Παραπούρα Ανδρομάχη, Ασλανίδης Χρήστος, Γεωργία Γαβρά) και τον Διευθυντή του σχολείου κ Στάμο Σωτήρη. 

Εις το επανιδείν! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο