Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας παρουσία του Υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη (φώτο - βίντεο)

Τελετή εγκανίων της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024, παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο πρωτοπρεσβύτερος Διονύσιος Συρόπουλος, ο οποίος πέρα από την ενορία της Πατρίδας είναι και εφημέριο του νοσοκομειακού Ναού, και ο αρχιδιάκονος της Μητρόπολης Βεροίας, π. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ. Ο Μητροπολίτης δεν παρέστη καθώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Δοβρά. για την εορτή του Αγ. Λουκά του Ιατρού και τα 30 χρόνια από την εις επίσκοπον χειροτονία του. Ο Αρχιμ. Παύλος Σταματά, ωστόσο, μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη, ενώ στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ελπίδας και της παρηγορίας των ασθενών, παράλληλα με την ιατρική και νοσηλευτική τους φροντίδα. 

Αμέσως μετά τον αγιασμό τον λόγο έλαβε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Ηλίας Πλιόγκας, ο οποίος αναφέρθηκε στις "πολεμικές συνθήκες" κάτω από τις οποίες μέσα σε λίγα χρόνια κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί το έργο, που ξεκίνησε, όπως είπε, το 2013 και για αρκετά χρόνια παρέμεινε βαλτωμένο, με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματόδητηση από το ΕΣΠΑ, μέσω της Περιφέρειας, και να επιβληθεί πρόστιμο στη χώρα. 

Ακολούθησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Τιμολέων Κατσίπος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βέροιας Ηλίας Νοβάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε θέματα αντίστοιχα των αρμοδιοτήτων τους. 

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του ξεκίνησε με σφοδρή επίθεση κατά όσων ισχυρίζονται ότι η ΝΔ θέλει να καταστρέψει το ΕΣΥ, αποκαλώντας "άχρηστους" όσους μετείχαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε ονομαστικά τον πρώην Υπουργό Παύλο Πολάκη. Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, η περίπτωση της Βέροιας είναι αφενός ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών, φορέων και τοπικής κοινωνίας και, αφετέρου, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά αναφέρουν ότι η κυβέρνηση στρέφεται κατά του ΕΣΥ, αφού ένα έργο για το οποίο δεν έκαναν τίποτα για 5 χρόνια, η ΝΔ το επανεκκίνηση και το ολοκλήρωσε και εδώ και 3 μήνες είναι κανονικά στην διάθεση των πολιτών της Βέροιας, της Ημαθίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Ειδική αναφορά έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον πρώην αν. Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, "προμοτάροντας" την υποψηφιότητά του και σημειώνοντας ότι είναι υποψήφιος στην θέση 17 του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Ο Υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Ηλία Πλιόγκα, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωση του έργου. Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε συγκινημένος που επί Υπουργείας του, το 2013, θεμελιώθηκε το έργο και, πάλι επί θητείας του στο ίδιο Υπουργείο, έχει την χαρά να το εγκανιάζει, παρά το τέλμα που υπήρξε στο μεσοδιάστημα. 

Αμέσως μετά την ομιλία του Υπουργού κόπηκε η κορδέλα των εγκανίων και ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στους νέους χώρους. Κατά την επίσκεψή του μίλησε και με ασθενείς, με ορισμένους να του εκφράζουν παράπομα (όπως η μη ύπαρξη ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας) και άλλους να δίνουν συγχαρητήρια. 

Εν τω μεταξύ, κατά την άφιξη του Υπουργού υπήρχε συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ και του Σωματείου Νοσοκομειακών Ιατρών, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και των απογευματινών χειρουργείων. Αμέσως μόλις ξεκίνησε η τελετή του αγιασμού, τα συγκεντρωμένα άτομα αποχώρησαν ειρηνικά, όπως ειρηνικά παρέμειναν στο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους. 

Βίντεο από την τελετή εγκανίων:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο