Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας: Απονομή Προσκοπικού μεταλλίου στον Τάκη Βλαχόπουλο


ΔΤ από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας Σε μια μικρή και σεμνή τελετή τιμήθηκε την Πέμπτη 2-5-2024 από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας, μια πολύπλευρη και εξέχουσα προσωπικότητα της Προσκοπικής Κίνησης και της κοινωνίας της Βέροιας και της Ημαθίας, ο Τάκης Βλαχόπουλος.

Ο Τάκης Βλαχόπουλος υπηρέτησε με αγάπη τον Προσκοπισμό της Βέροιας, τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό γενικότερα. Διετέλεσε περιφερειακός έφορος Προσκόπων Ημαθίας και βουλευτής. Βοήθησε την Προσκοπική Κίνηση με έργα όπως στην ανάπτυξη των υποδομών στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς, στην απόκτηση ιδιόκτητων προσκοπικών κτιρίων αλλά και στην πραγματοποίηση μεγάλων δράσεων της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας. 

Μετά από πρόταση της ΕΠΠΒ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων του απένειμε το μετάλλιο που φέρει το όνομα του ιδρυτή του Ελληνικού Προσκοπισμού «Αθανάσιος Λευκαδίτης», αναγνωρίζοντας την αφοσίωσή του στις Προσκοπικές αξίες, την προσφορά του και την επί μακρόν υπηρεσία του στο κοινωνικό καθήκον και την Προσκοπική κίνηση.

Την συνάντηση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠ διαδικτυακά, διαβάστηκε το πλούσιο βιογραφικό του, μίλησε ο ίδιος ο τιμώμενος, ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση, ανέφερε περιστατικά από την προσκοπική του ιστορία και απάντησε σε ερωτήσεις των παρισταμένων παλαιών Προσκόπων. Από τα λόγια του, κρατούμε ότι τελικά η προσφορά του «άξιζε τον κόπο» και ότι «ο Προσκοπισμός είναι για να ενώνει».

Τα μέλη της ΕΠΠΒ δήλωσαν ότι αποτελεί παράδειγμα έμπνευσης και δύναμης, φωτογραφήθηκαν μαζί του και του εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο