«eTwinning School Label» στο 4o Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Πριν λίγες μέρες, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας απονεμήθηκε το σήμα «eTwinning School Label" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  κάνοντας περήφανη τη σχολική κοινότητα του σχολείου και γνωστή την Βέροια στην Ευρώπη. 

Η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή, γνωρίζοντας το σπουδαίο έργο των εκπαιδευτικών, δίνει την δυνατότητα δια μέσου  του eTwinning & Erasmus+ για αναγνώριση του έργου  αυτού. 

Η απονομή του σήματος eTwinning  δεν είναι απλή.

Το eTwinning βραβεύει πρώτιστα εκπαιδευτικούς και μαθητές (eTwinners) που εμπλέκονται στην εκπόνηση ενός project (έργο) eTwinning που έχει συγκεκριμένο θέμα (πολιτιστικό, κοινωνικό κλπ), δραστηριότητες, καινοτόμα προσέγγιση του θέματος, αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών του σχολείου με μαθητές σχολείων άλλων χωρών που οι εκπαιδευτικοί τους επέλεξαν να εκπονήσουν το συγκεκριμένο έργο. Στο τέλος του έργου και μετά την ολοκλήρωση του, ο κάθε εκπαιδευτικός που συμμετείχε, μπορεί να κάνει αίτηση  ώστε να αξιολογηθεί το παραγόμενο αποτέλεσμα και δύναται να λάβουν το σήμα  eTwinning European Quality  Label για τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Η απονομή όμως του σήματος "eTwinning School Label" απονέμεται σε σχολεία που αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα  για το πως όλο το σχολείο μπορεί να επωφεληθεί από τις αξίες και τις αρχές του eTwinning. Απαιτεί συνθετότερο σχεδιασμό της οργάνωσης και λειτουργίας  του σχολείου σε όλα τα επίπεδα και, αν πληρούνται τα κριτήρια που απαιτούνται, τότε βραβεύεται για το εξαιρετικό του συνολικά έργο. Δεν αφορά λοιπόν η διάκριση αυτή  μόνο συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές σε ένα πρόγραμμα eTwinning αλλά το ίδιο το σχολείο και το πώς  λειτουργεί στο σύνολό του.

Υπάρχει ένα πλήθος αυστηρών κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη για να λάβει ένα σχολείο το σήμα του eTwinning School Label και από ό,τι είδαμε το 4ο Δημοτικό Σχολείο τα κάλυψε όλα.

Δείτε εδώ τα σχολεία της Ελλάδας που διακρίθηκαν και έλαβαν το σήμα 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο