Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ημαθίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή και για θεατρική παράσταση του "Εράσμου"


Δελτία Τύπου από Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας:  

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία ως κύριος εκφραστής της Δημοκρατίας και της Προοδευτικής Αριστεράς στοχεύει στον Πολιτισμό και στην Αλληλεγγύη που θα αποτελέσει φάρο για την ελληνική κοινωνία.

Σε αυτό το πνεύμα η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας αγκαλιάζει κάθε συλλογικότητα και εθελοντική δράση.

Μέλη της Ν.Ε. και της τοπικής οργάνωσης  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας παρακολούθησαν στην Βέροια και στην Αλεξάνδρεια την γεμάτη ισχυρά μηνύματα παράσταση «Η ζωή τρία γράμματα» στηρίζοντας τον Σύλλογο  Κοινωνικής  Παρέμβασης «Έρασμος», στηρίζοντας ένα πραγματικά ιερό έργο κατά της βίας και κακοποίησης της γυναίκας και του παιδιού.

Είναι αυτονόητο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προωθεί θεσμικές παρεμβάσεις που δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης του πολιτισμού, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. 


***

Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή.

Κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, γιορτάζουμε την ημέρα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών βασικού πυλώνα του συστήματος υγείας, που είναι πάντα δίπλα στον ασθενή, στις οικογένειες τους και στους γιατρούς δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στην αντιμετώπιση του σωματικού και ψυχικού πόνου.

Η δεκαετής οικονομική κρίση και η πανδημία ανέδειξαν με τον πιο απόλυτο τρόπο τον αγώνα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών μέχρι εξαντλήσεως μέσα σε ένα κουρασμένο και απαξιωμένο ΕΣΥ.

Αλλά για την πολιτεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού υγείας Γεωργιάδη η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του κλάδου των νοσηλευτών έρχεται σε αντίθεση και με το δεύτερο μέρος του φετινού μότο της Διεθνούς ημέρας των νοσηλευτών, δηλαδή την οικονομική δύναμη που έχει η σωστή περίθαλψη και υγειονομική φροντίδα που έχουν οι νοσηλευτές. (The economic power of care)

Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε για τις αναγκαίες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ που θα καταστήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας επαρκές, χωρίς να φτάνουν οι άνθρωποι στα όρια της εξάντλησης, καθώς και κατοχύρωση μισθών αξιοπρέπειας για όλες τις βαθμίδες των νοσηλευτών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας αξίζουν ένα καλύτερο παρον για να έχουμε όλοι μας ένα καλύτερο μέλλον!

(Our nurses. Our future)

Υπεύθυνος θεματικής υγείας

Τσαπαροπουλος Πέτρος

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο