«Οι Εύζωνοι στο Χθες το Σήμερα και το Αέναο» - 202η Επέτειος Ολοκαυτώματος Νάουσας


ΔΤ από το Δήμο Νάουσας Ο Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας, με μεγάλη Τιμή και  Περηφάνια, θα παραστεί για 1η φορά στα πλαίσια του 3ημέρου εκτενούς Εορτασμού του 202ου Ολοκαυτώματος στις 10-12 Μαΐου, τιμώντας το ένδοξο παρελθόν του τόπου.

Μαζί του θα βρίσκονται και ο Αναβιωτικός Σύλλογος Άμφισσας «Σάλωνα του ‘21», που θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις Μνήμης.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν με άκρως διαδραστικό τρόπο, για 1η φορά, η σημαντική και πολυδιάστατη εξέλιξη των Ευζώνων από το 1868 έως σήμερα! 

Θα είναι έτσι και η 1η παράλληλα στιγμή, όπου το Τσαρούχι θα ηχήσει ξανά, περήφανα στους δρόμους αυτού του τόπου, 202 ολόκληρα χρόνια μετά, υπενθυμίζοντας στους Ναουσαίους, ότι αυτή η Ηρωική Πόλη, παραμένει Ελεύθερη!


Το Επίσημο Πρόγραμμα της Παρουσίας του Συλλόγου Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς στην Ηρωική Πόλη της Νάουσας, για την 202η Επέτειο του Ολοκαυτώματος, έχει ως εξής: 


Παρασκευή 10 Μάιου | Ώρα 19:00 


Διαδραστική Παρουσίαση | Οι Εύζωνοι στο Χθες το Σήμερα & το Αέναο |  Πολυχώρος "Χρ.Λαναράς", Αίθουσα "Βέτλανς". 

Για 1η φορά το κοινό, θα έχει την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει δια ζώσης, τις επίσημες ενδυμασίες & τον εξοπλισμό των Ευζώνων, να αφουγκραστεί την πολυδιάστατη ιστορική εξέλιξη τους από το 1868 έως σήμερα καθώς και τη μείζονος σημασίας συμμετοχή των Ευζώνων, στους αγώνες του Έθνους. 

Επί σκηνής θα βρίσκεται και ο Αναβιωτικός Σύλλογος Άμφισσας «Σάλωνα του ‘21».


Σάββατο 11 Μάιου | Ώρα 18:00 


Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου | Οι Σύλλογοι Ευζώνων Π.Φ. & Αναβιωτικός Σύλλογος Άμφισσας Σάλωνα '21, θα παραστούν στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην μνήμη των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων. Με το πέρας, θα συνοδεύσουν την πάνδηµη λιτανεία της ιεράς εικόνος των Νεομαρτύρων στην ποµπή µνήµης µε κατεύθυνση στο Χώρο Μαρτυρίου («Κιόσκι»), όπου & θα τελεστεί αρτοκλασία και θα εκφωνηθεί εόρτιο κήρυγμα. 


Κυριακή 12 Μάιου | Ώρα 9:45 | 11.30 | 12.30


Ι.Ν. Μεταμόρφωσης | Οι Σύλλογοι Ευζώνων Π.Φ. & Αναβιωτικός Σύλλογος Άμφισσας Σάλωνα '21, θα παραστούν στην Επίσημη Δοξολογία που θα τελεστεί στη μνήμη των Ναουσαίων του Ολοκαυτώματος.

Χώρος Θυσίας (Στουμπάνοι) | Οι Σύλλογοι Ευζώνων Π.Φ. & Αναβιωτικός Σύλλογος Άμφισσας Σάλωνα '21, θα παραστούν με Τιμή & Περηφάνια  στην Επιμνημόσυνη Δέηση καθώς και στον Επίσημο Πανηγυρικό που θα εκφωνηθεί στη μνήμη των Ναουσαίων του Ολοκαυτώματος.

Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο. 

Οδός Μ. Αλεξάνδρου | Συμμετοχή του Συλλόγου Ευζώνων Π.Φ. & Αναβιωτικός Σύλλογος Άμφισσας Σάλωνα '21, στην Επίσημη Παρέλαση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο