ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας: Οι "πολεμιστές" της Μακεδονίας

ΔΤ από Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας:

Μητσοτάκης – Βελόπουλος στο γήπεδο της Ημαθίας και αγώνας για το ποιος θα φανεί πιο Μακεδόνας.  

Σε δεινή θέση έχει βρεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις πολιτικές αλλαγές στη Βόρεια Μακεδονία. 

Αφού η ΝΔ απέδειξε ότι έσπειρε το διχασμό με αφορμή το Μακεδονικό, αφού πήραν πίσω όλες τις υποσχέσεις, αφού μας είπαν ότι η συμφωνία υπογράφτηκε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα (λες και όταν το υπόσχονταν δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία), αφού απέδειξαν ότι ξεσήκωσαν τους συμπολίτες μας μόνο για να κερδίσουν εκλογικά οφέλη, σήμερα οι κκ Βορίδης, Γεωργιάδης και φυσικά Μητσοτάκης καλούν τα Σκόπια να σεβαστούν τη συμφωνία. 

Τί ζητούν δηλαδή?

Να γίνει σεβαστή η Συμφωνία με την οποία όλη η υφήλιος αναγνώριζε πια την Βόρεια Μακεδονία και όχι απλώς τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Να γίνει σεβαστή η Συμφωνία με την οποίαν οι γείτονές μας αναγνώρισαν ρητώς ότι τόσο η γλώσσα τους όσο και η ιστορία τους και άλλα χαρακτηριστικά τους δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της Ελλάδας.

Και αύριο ο κος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Ημαθία γιατί τα ακροδεξιά κόμματα, στα οποία ο ίδιος και οι τοπικοί άρχοντες οδήγησαν τους Ημαθιώτες, απειλούν την πρωτοκαθεδρία της ΝΔ στο Νομό Ημαθίας.

Αλλά επειδή όλοι θυμόμαστε, καλούμε να πάρουν θέση οι σημερινοί βουλευτές (σώφρονες πια, γενναίοι τότε, δειλοί σήμερα) , πολιτευτές και φερέλπιδες πολιτικοί.

Όλοι το 2019 συμμετείχαν σε συλλαλλητήρια και πολλοί για να γίνουν γνωστοί σήμερα (λες και βγήκαν από τον καταψύκτη) χαρακτήριζαν ή χαρακτηρίζουν ακόμη   «κατάπτυστη» τη Συμφωνία των Πρεσπών,   ζητούν καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, μιλούν από καρδίας ως «Μακεδόνες / Μακεδόνισσες»,  συγχαίρουν τους γείτονες που την αμφισβητούν. 

Ο τακτικός επισκέπτης κος Μητσοτάκης ας απαντήσει:

γιατί δεν κύρωσε τα Μνημόνια συνεργασίας;

γιατί δεν συνεκλήθη ποτέ το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας το οποίο θα οδηγούσε στη συνομολόγηση δεκάδων νέων συμφωνιών, ενισχύοντας έτσι την επιρροή της χώρας μας;

γιατί δεν άσκησε πίεση, ώστε να διασφαλιστεί ότι η Βόρεια Μακεδονία θα υλοποιούσε τις υποχρεώσεις της για τα σχολικά βιβλία, τα εμπορικά σήματα, τα διαβατήρια και τις πινακίδες αυτοκινήτων;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να ζημιώσει τα εθνικά συμφέροντα για να μην ζημιώσει το κομματικό του ακροατήριο. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη δύσκολη ευθύνη της ειρήνης και καλής γειτονίας που καθόλου δεδομένη δεν είναι σήμερα.

Οι Προοδευτικοί Ημαθιώτες έχουν χρέος να αντιδράσουν στην ακροδεξιά και τον διχασμό, στο ψέμα και την κοροϊδία της κυβέρνησης.

Θεματική Δικαιοσύνης

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο