Το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας γιόρτασε την “Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας”

ΔΤ από 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας: Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, Προσκοποι, Ανιχνευτές και ενήλικα μέλη του 3oυ Συστήματος Προσκόπων Βέροιας, γιορτάσαμε την “Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας”, που επιδιώκει την αξιοποίηση του ανέμου για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής!

Η ιδέα αυτής της δράσης ανήκει στον περιβαλλοντολόγο Νίκο Στάντζο, παλαιό Πρόσκοποι, και ως 3ο Σ/Π βοηθήσαμε στην υλοποίηση της.

Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ, με μια ξεχωριστή δραστηριότητα σε ένα από τα πιο μεγάλα αιολικά πάρκα της «PRINCIPIA ENERGY”.

Το Αιολικό Πάρκο της Ζωοδόχου Πηγής, στη Βέροια, έγινε ένα πρωτότυπο «κέντρο γνώσης» για τους Προσκόπους, καθώς συνδύασε  την πεζοπορία και την εξερεύνηση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Energy On The Go”.

Στα πλαίσια της Δράσης αυτής πραγματοποιήθηκε και Ανιχνευτικό Εργαστήριο με θέμα :«ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΚΑΡΙΕΡΑ» !!

Η «Principia Energy» καλωσόρισε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στα έργα της, στην «Ζωοδόχο Πηγή».  Όλοι μαζί εξερευνήσαμε τις εγκαταστάσεις, γνωρίσαμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μιλήσαμε για τη διαδικασία παραγωγής αλλά και τη σημασία της αιολικής ενέργειας. Ακόμα συζητήσαμε σχετικά με τις σπουδές με αντικείμενο τον κλάδο αυτό, αλλά και τις σχετικές ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Επιπλέον είχαμε  την ευκαιρία να χειριστούμε την ίδια την Αιολική Μηχανή!

 Επίσης σε πραγματικές συνθήκες μάθαμε  τον χειρισμό αισθητήρων και αυτομάτων συστημάτων  καταγραφής και ελέγχου φυσικών μεγεθών όπως θερμοκρασία, ατμοσφαιρική πίεση, σχετική και απολυτή υγρασία, ταχύτητα  του αέρα καθώς και σταθερότητα του αιολικού δυναμικού.  Μετέπειτα διδαχτήκαμε πως αξιοποιούνται αυτά τα δεδομένα για την παραγωγή αποτελεσμάτων με σκοπό την επιλογή της περιοχής που θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα αιολικό πάρκο. Αφού αποκομίσαμε αυτές τις γνώσεις μεταβήκαμε στον όμορφο χώρο του Προσκοπικού Κέντρου Καστανιάς, ώστε να συλλέξουμε τα δικά μας δεδομένα και να εφαρμόσουμε την μεθοδολογία για να κάνουμε την δικιά μας τεχνοοικονομική μελέτη αξιοποίησης αιολικού δυναμικού!

Ευχαριστούμε τους: Κωνσταντίνο Εφραιμίδη, Αγγελική Παπαιακώβου, Πέτρο Γκόγκο και Τάσο Αγγελόπουλο για την άψογη συνεργασία και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να κατανοήσουμε καλύτερα το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα.

Επιπλέον ευχαριστούμε τον Αρχηγό του Προσκοπικού Κέντρου Καστανιάς, Θανάση Στάντζο που μαζί με τον Υπαρχηγό του, Μάνο Λάμπρογλου μας προσέφεραν μια ζεστή φιλοξενία.

Με τιμή

Μαρία Γκασνάκη

ΑΣ 3ου Σ/Π Βέροιας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο