Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Η Ελλάδα του 2024 είναι εντελώς διαφορετική από την Ελλάδα του 2019»

ΔΤ από το βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Απόστολο Βεσυρόπουλο: Στα μεγάλα και σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της ανάπτυξης της οικονομίας της, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στην 16η Ετήσια Συνάντηση των Κοινοβουλευτικών Υπαλλήλων Προϋπολογισμού του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και των Ανεξαρτήτων Δημοσιονομικών Θεσμών.

 Τόνισε ότι η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, ως αποτέλεσμα της συνετούς οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής που ασκείται σταθερά και μεθοδικά από το 2019, επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, για τις οικονομικές προοπτικές. Έκανε, μεταξύ άλλων, ειδική αναφορά: 

- Στην επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 2% για το 2023, τετραπλάσιου σχεδόν από το μέσο όρο της ευρωζώνης. 

- Στο γεγονός ότι ο λόγος δημοσίου χρέους ως προς το Α.Ε.Π. μειώθηκε κατά 45 ποσοστιαίες μονάδες την περίοδο 2021-2023, ενώ ο προϋπολογισμός, μετά την αναγκαία δημοσιονομική επέκταση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας, έχει επιστρέψει πλέον στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. 

- Στην διαρκή αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από διεθνείς οίκους, γεγονός που συμβάλλει στην προσέλκυση νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών. 

- Επισήμανε ότι η Ελλάδα αναμένεται να κινηθεί σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και τα δύο επόμενα χρόνια, το 2024 και το 2025. Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων καθώς το ποσοστό απορρόφησης των πόρων του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Ελλάδα φτάνει το 41,4%, έναντι 29,4% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σημείωσε επίσης ότι έχουν υλοποιηθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο προγραμματισμό, στην αυξημένη λογοδοσία, καθώς και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των δημοσιονομικών στοιχείων. Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε τέλος σε μία ακόμη σημαντική καινοτομία που ενισχύει τη διαφάνεια, στην έναρξη λειτουργίας μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω από την οποία κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να πληροφορηθεί για τη χρηματοδότηση και την πρόοδο υλοποίησης έργων, άνω του ενός εκατομμυρίων ευρώ, σε κάθε Περιφέρεια και Δήμο της χώρας. 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Βεσυρόπουλος, επισήμανε ότι η εξωστρέφεια, η επικοινωνία και η διεύρυνση της προσβασιμότητας του πολίτη στις δημοσιονομικές διαδικασίες αποτελούν σημαντική προτεραιότητα της Βουλής των Ελλήνων, εκφράζοντας την πεποίθησή του για την επιτυχία των εργασιών του συνεδρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο