Με επιτυχία τα Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

ΔΤ από Μητρόπολη Βεροοίας: Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε συνεργασία με το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στο πλαίσιο των επετειακών «Λ΄ ΠΑΥΛΕΙΩΝ». 

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Χορωδιών με τίτλο «εν χορδαίς και οργάνω» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Νεομαρτύρων Χαλάστρας.

Την εκδήλωση παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Νεομαρτύρων Χαλάστρας Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Ορδουλίδης, Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ. Εκκλησίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου στο κατάμεστο χώρο του Παύλειου Πολιτιστικού κέντρου Βέροιας, πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Χορωδιών με τίτλο «εν ύμνοις και ωδαίς». Στην  αρχή της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του τμήματος Πιάνου του Ωδείου της Ι.Μ., τάξη Σοφίας Παυλίδου, ενώ στην είσοδο του Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου υπήρχε έκθεση ζωγραφικής των σπουδαστών του Ωδείου. 

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας και χαιρετισμό απηύθυνε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Ορδουλίδης, Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε. 

Τις εκδηλώσεις κόσμισαν με την παρουσία τους οι εξής χορωδίες: η Βυζαντινή Χορωδία Χαλάστρας υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνη Μεσιάρη, η Παραδοσιακή Χορωδία Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ανατολικού «Αγγελόφωνες» υπό τη διεύθυνση του κ. Περικλή Μαυρουδή, η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του κ. Σωτήρη Ζερδαλή, η Μικτή Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας Πέτκου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο the.sweetheARTs υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας Πέτκου

Στο τέλος των εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απένειμε στους μαέστρους των χορωδιών το αναμνηστικό των «Λ΄ΠΑΥΛΕΙΩΝ».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο