Δέκα χρόνια εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία για την πρόληψη της βίας από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

ΔΤ από το Δήμο Βέροιας: Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια συστηματικών εκπαιδευτικών παρεμβάσεων στα σχολεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποίησε δια ζώσης κατά το σχολικό έτος 2023-2024, σε δεκατέσσερα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με τίτλο: «Ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση μαθητών/μαθητριών στην πρόληψη της έμφυλης βίας σε σχολικό περιβάλλον και στις συντροφικές σχέσεις», σε μαθητές/-τριες Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι συμμετέχουσες σχολικές μονάδες ήταν οι εξής (με χρονολογική σειρά):  2ο ΓΕΛ Νάουσας, 1ο ΓΕΛ Νάουσας, Λύκειο Πλατέος-Κορυφής, 2ο ΓΕΛ Βέροιας, Γυμνάσιο Βεργίνας, Γυμνάσιο Μακροχωρίου, 6ο Γυμνάσιο Βέροιας, 3ο Γυμνάσιο Βέροιας, Μουσικό Γυμνάσιο, Μουσικό Λύκειο, 4ο ΓΕΛ Βέροιας, 4ο Γυμνάσιο Βέροιας, 3ο Γυμνάσιο Νάουσας, 2ο Γυμνάσιο Βέροιας, 4ο Γυμνάσιο Βέροιας. 

Οι μαθητές/-τριες, στο πλαίσιο της γραπτής αξιολόγησης του προγράμματος, ανέφεραν ότι ξεχώρισαν: «την ομαδικότητα, την ήρεμη συζήτηση και την πρωτοτυπία των θεμάτων», «την ενημέρωση και τη βιωματική προσέγγιση», «τη συμμετοχή από όλους, την ετοιμότητα για παρόμοια περιστατικά και την ελευθερία έκφρασης και λόγου», ενώ, παράλληλα, σημείωσαν ότι: «βελτιώθηκε η ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε περιπτώσεις έμφυλης βίας, να αναγνωρίζουμε εάν η δική μας συμπεριφορά είναι βίαιη και να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όσους δέχονται βία».

Η εν λόγω δράση εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο