«Ένας λαμπρός επίλογος» για το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας

ΔΤ από το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας: Μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη μέρα ήταν η Τρίτη, 28-5-2024, για το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας. Παρουσιάστηκαν αρχικά στην ολομέλεια του σχολείου τα προγράμματα σχολ. δραστηριοτήτων, που εκπονήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-24 , όπου  συμμετείχε αρκετά μεγάλος αριθμός μαθητών, στους οποίους επιδόθηκε από τους υπεύθυνους καθηγητές έπαινος συμμετοχής.

Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά (περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού περιεχομένου) εκτός από τη γνώση που προσφέρει, εμπνέει σεβασμό στο περιβάλλον, βοηθά τους μαθητές να συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις, αναδεικνύει τα ταλέντα τους και φυσικά συντελεί στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους, που αποτελεί έναν από τους ουσιαστικότερους στόχους της εκπαίδευσης.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τις εκπ/κές επισκέψεις και εκδρομές, που πραγματοποιήθηκαν, «ταξίδεψαν» νοερά το ακροατήριο και συγκίνησαν βαθιά μαθητές και διδάσκοντες. Η γνωριμία με τα μνημεία της πόλης μας, η ομορφιά των σπηλαίων, η καθαρότητα και η φυσική ομορφιά Τριποτάμου και Αλιάκμονα, η κατάνυξη των μοναστηριών Τιμίου Προδρόμου Νάουσας και Βέροιας αποτέλεσαν για τους φετινούς μαθητές του σχολείου μαθήματα ζωής, που θα τα κρατάνε στην ψυχή τους ως «πολύτιμο φυλαχτό»…

Εντυπωσιακή κατακλείδα, βέβαια, αποτέλεσε η τελετή λήξης του σχολ. έτους, που επακολούθησε, και την οποία προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών. Η γιορτή ανέδειξε τα μουσικά και χορευτικά ταλέντα της σχολικής κοινότητας, που ενθουσίασαν με τις ικανότητές τους.

Μουσικά σόλο με κιθάρα και ντραμς, σόλο τραγούδια από δύο (2) μαθήτριες, έξι (6) τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου από την χορωδία και  δέκα (10) παραδοσιακοί χοροί απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας αποτέλεσαν τον πιο λαμπρό επίλογο της φετινής σχολικής  χρονιάς.

Ο διευθυντής, κ. Σ. Χρυσής, συγχαίροντας μαθητές και εκπαιδευτικούς για την άοκνη προσπάθεια που κατέβαλαν, επεσήμανε πως το σχολείο που οραματιζόμαστε δεν το στοιχειοθετούν μόνο τα βιβλία και η σχολική τάξη, αλλά είναι το άνοιγμά του στην ευρύτερη κοινωνία, που συντελεί στην ανάδειξη του καλύτερου εαυτού μας σε γνωστικό, ψυχολογικό, πνευματικό, συναισθηματικό επίπεδο.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον Ν. Καζαντζάκη «ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.»

Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή επιτυχία στις εξετάσεις και να καταφέρνουν να φτιάχνουν πάντοτε τις δικές τους «γέφυρες»  ζωής και δημιουργίας…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο