Με... εντός έδρας ομιλία ολοκλήρωσε τις περιοδείες η Ημαθιώτισσα υπ. ευρωβουλευτής Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά (βίντεο - φωτο)

Προεκλογική συγκέντρωση... εντός έδρας, στον τόπο καταγωγής της, πραγματοποίησε η υποψήφια ευρωβουλευτλης της ΝΔ, Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουνίου 2024. 

Η Ημαθιώτισσα υποψήφια ευρωβουλευτής επέλεξε την γενέτειρα των γονιών και των προγόνων της ως τελευταίο σταθμό των πολυήμερων περιοδειών της ανά την Ελλάδα. 

Όπως η ίδια ανέφερε, ως κόρη των εκπαιδευτικών Φώτη Κουτσουπιά και Αναστασίας Κουτσουπιά - Σιδηροπούλου, εγγονή του μακαριστού ιατρού και πρώην αντινομάρχη Ημαθίας Ορέστη Σιδηρόπουλου και του συνταξιούχου ιερέα της Νάουσας π. Δημήτριου Κουτσουπιά, δεν θα μπορούσε να μην βρεθεί για την τελική ευθεία του προεκλογικού της αγώνα στην Ημαθία!

Στην ομιλία της Μαρίας - Ωραιοζήλης Κουτσουπιά στη Βέροια έδωσαν το παρών και μίλησαν για την υποψηφιότητά της, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, οι βουλευτές Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ημαθίας Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Φωτιάδης

Όλοι οι ομιλητές, πέρα από όσα ανέφεραν για την σημασία των ευρωεκλογών, το μήνυμα σταθερότητας που πρέπει να στείλουν οι πολίτες, το κυβερνητικό έργο κλπ, τόνισαν ότι η υποψηφιότητα της Μαρίας - Ωραιοζήλης Κουτσουπιά πρέπει να στηριχθεί από όλους τους Ημαθιώτες και όχι μόνο. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η ρήση του Κώστα Καλαϊτζίδη, ο οποίος τόνισε πως όλοι έχουν συγγενείς, φίλους και συνεργάτες και εκτός Ημαθίας και προέτρεψε να ζητήσουν από αυτούς ο ένας από τους τέσσερεις σταυρούς να δοθεί στην Ημαθιώτισσα υποψήφια. 


Η ομιλία της Μαρίας - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά ήταν σύντομη και περιεκτική. Από αυτήν, ξεχώρισε η αναφορά της για την υπόσχεση που έχει δώσει, να αγωνιστεί για να προωθηθεί το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και να δημιουργηθεί ένα ερευνητικό κέντρο που θα προάγει και θα ασχολείται με την ιστορία του Πόντου. Αυτή η αναφορά  στην υπόσχεσή της είχε, πέρα από το κοινό της εκδήλωσης, δύο ακόμα αποδέκτες, τον μακαριστό παππού της Ορέστη Σιδηρόπουλο και την αδελφή του Ωραιοζήλη Σιδηροπούλου, η οποία δολοφονήθηκε από τους Τούρκους κατά την Γενοκτονία. 

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση:

Ποια είναι η Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά;

Αναφερόμενη στο βιογραφικό της, η υποψήφια ευρωβουλευτής αναφέρει:

"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Βέροια σε μια επταμελή οικογένεια. Οι γονείς μου, ο Φώτης και η Αναστασία, είναι εκπαιδευτικοί, με καταγωγή από τα Άγραφα, τη Νάουσα και την Κερασούντα.

Σπούδασα στη Νομική Θεσσαλονίκης και εργάστηκα από το 2015 στην δικηγορική εταιρεία Κυριακίδης- Γεωργόπουλος, το μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Για 7 χρόνια ασχολήθηκα ενεργά με υποθέσεις διοικητικού δικαίου, δικαίου φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων και με δημόσιες συμβάσεις, συμβουλεύοντας και εκπροσωπώντας στα δικαστήρια και τη Διοίκηση τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς και ελληνικούς ομίλους των Βαλκανίων.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, απέκτησα δύο μεταπτυχιακά στο Διεθνές και στο Δημόσιο Δίκαιο από τη Νομική Αθηνών, καθώς και τρίτο μεταπτυχιακό στο δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας, πληροφορίας, επικοινωνιών και τεχνολογίας από το KU Leuven στις Βρυξέλλες.

Το 2020 έκανα πρακτική άσκηση στο τμήμα Διαχείρισης Συμβάσεων Προμηθειών και Χορηγιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ το 2022 ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή στη Νομική Αθηνών στο Διοικητικό Δίκαιο Πληροφόρησης.

Τον Ιούνιο 2022 ξεκίνησα να εργάζομαι στις Βρυξέλλες, στην αμερικανική δικηγορική εταιρεία Keller & Heckman, όπου ασχολήθηκα με το δίκαιο τροφίμων, φαρμάκων, καθώς και με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), ενώ το Φεβρουάριο 2023 προσλήφθηκα στην αμερικανική δικηγορική εταιρεία Sidley Austin, την 8η μεγαλύτερη δικηγορική εταιρεία παγκοσμίως, όπου ασχολήθηκα με υποθέσεις στον τομέα υγείας και τεχνητής νοημοσύνης.

Στο μεταξύ, τον Ιούνιο 2023 ιδρύσαμε τρεις συνάδελφοι μαζί το Ινστιτούτο Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης Rythmisis, στο οποίο μέχρι και σήμερα προεδρεύω, με στόχο την προώθηση στην Ελλάδα της έρευνας και της συνεργασίας μεταξύ δικηγόρων και τεχνικών επιστημόνων στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης, προσωπικών δεδομένων και ψηφιακής διακυβέρνησης.

Εκτός από την επαγγελματική μου ενασχόληση με τα νομικά, έχω δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και άρθρα σε νομικά περιοδικά και έχω συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μιλώντας για το δίκαιο τομέων υγείας και τεχνητής νοημοσύνης και για την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Επίσης, παρουσιάζω ψηφιακά με τον Αδάμ Πασχαλίδη την εκπομπή “The Life after Law School” όπου παίρνουμε συνεντεύξεις από καταξιωμένους νομικούς με διαφορετικούς επαγγελματικούς προσανατολισμούς αναφορικά με τη σταδιοδρομία τους μετά την αποφοίτηση από τη Νομική Σχολή.

Είμαι παντρεμένη από το 2023 με τον Ιάκωβο Σαρμά, δικηγόρο Βρυξελλών, Αθηνών και Νέας Υόρκης".

Φωτογραφίες από την πολιτική εκδήλωση:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο