“Naoussa Summer Festival” με σκοπό την ενίσχυση των νέων οικογενειών - Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του (βίντεο)

Tο πρόγραμμα των καλοκαιριών εκδηλώσεων της Νάουσας με τίτλο “Naoussa Summer Festival”, παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Νάουσας το απόγευμα της Παρασκευής 21/6 από τον Δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βασιλική Δανιηλίδου.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος της Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, τόνισε πως θέλει να επιτύχει την επαναφορά της πόλης στο δρόμο της εξωστρέφειας μέσω των τεχνών και του πολιτισμού.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Νάουσας: “Το Φεστιβάλ μας κινείται πάνω στην καμπάνια για την τουριστική μας ταυτότητα και στο σλόγκαν «Sorry no Beaches», το οποίο επανέρχεται.”

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις στις οποίες υπάρχει εισιτήριο εισόδου, ανακοίνωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων θα δωθεί στον καλό σκοπό της ενίσχυσης των οικογενειών που θα αποκτήσουν παιδιά στη Νάουσα.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, την 20η Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί τελετή, παρουσία της ειδικής συνεργάτιδας του Δήμου Νάουσας Αγγελικής Κοτταρίδη και της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη, αναφορικά με την έναρξη των ανασκαφικών εργασιών του Αρχαίου Γυμνασίου Μίεζας.

Αναφορικά με τη Συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου, μετέφερε την ευαισθησία του καλλιτέχνη να δώσει τη συναυλία αυτή με χαμηλότερο εισιτήριο, με σκοπό την ενίσχυση των οικογενειών.

Παράλληλα αναφέρθηκε και η ανακαίνηση του Ανοιχτού Θεάτρου, όπου ολοκληρώνετε άμεσα και μέρος τον εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Στη συνεχεία παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από την κα Δανιηλίδου.

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση:

Ρεπορτάζ: Ευγένιος Βαρακλής


Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών Πολιτιστικών  Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας «Naoussa Summer Festival 2024»


Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των φετινών καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας με τίτλο «Naoussa Summer Festival 2024»

Ο Δήμος Νάουσας, προγραμμάτισε πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, στοχεύοντας στην προσφορά ευκαιριών διασκέδασης  στους δημότες και τους επισκέπτες. Μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικά, γαστρονομία, οινογευσία και δράσεις για τα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ανακαινισμένο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο, το Αρχαίο θέατρο της Μίεζας, το Άλσος του Αγίου Νικολάου, το Ανοικτό Δημοτικό Γήπεδο, τις πλατείες του Κοπανού και του Αγγελοχωρίου.

Αυτό το καλοκαίρι η ψυχαγωγία και η διασκέδαση θα βρίσκονται στη Νάουσα!  Στην μικρή δροσερή μας όαση στους πρόποδες του Βερμίου. Σας περιμένουμε!


ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00 - ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

«Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς»

H παράσταση Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ του Λέο Τολστόι αποσπά διθυραμβικές κριτικές. Οι ηθοποιοί Θανάσης Κουρλαμπάς και Γιώργος Γαλίτης ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο σφύζει από Ζωή!

Το έργο βασίζεται σε αληθινό γεγονός, στην αρρώστια και στον θάνατο του δικαστή Ιβάν ΙλίτςΜετσνίκοφ, όπως τα διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά έργα, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι.

Θεατρική Διασκευή-σκηνοθεσία:Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Παίζουν: Γιώργος Γαλίτης, Θανάσης Κουρλαμπάς

Με την υποστήριξη του Δήμου Η.Π. Νάουσας

Είσοδος: 13€ (προπώληση), 15€ (είσοδος)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00 - ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, γνωστός σε όλους για την αισθαντική του φωνή και την πλούσιαδισκογραφία του, σε μια μουσική συνάντηση με γνώριμα κομμάτια όπως  «Τα Ανείπωτα », «Γράμμα σε έναν ποιητή»,  «Σεντόνια δίχτυα», «Βαριά ποτά», και πολλές άλλεςαγαπημένες δημιουργίες.

Μαζί με την εξαιρετική μουσική ομάδα του, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στηνπροσωπική του πορεία και τα τραγούδια του, τα οποία έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο, έχονταςπάντα την «αλήθεια» ως βασικό μέσο γεφύρωσης με το κοινό. Φυσικά το ευρύτερο ρεπερτόριοτης συναυλίας πλαισιώνουν τραγούδια μεγάλων συνθετών και αγαπημένες επιλογές του Δημήτρη Ζερβουδάκη. Την αισθαντική φωνή του και την χαρακτηριστική ερμηνεία του συνοδεύει μια ομάδα εκλεκτώνμουσικών, διαμορφώνοντας μια παράσταση γεμάτη συναίσθημα, δυναμισμό και ανατρεπτικήδιάθεση.

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Γενική Είσοδος: 10€


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00 - ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο

Είστε έτοιμοι να σιγοτραγουδήσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια μαζί με την φωνή τουΓεράσιμου;Μια πλούσια φωνή τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή, που δεν μπορείς να την μπερδέψεις με καμίαάλλη.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με σεμνότητα, γνησιότητα και καθαρότητα έχει διανύσει μια σημαντικήπορεία στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

«Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια», «Σκάκι», «Πρώτο Φθινόπωρο», «Στη σκέψη της τρελής»,«Πικρό φιλί», «Ο κουρασμένος δρόμος μου», «Αχ φεγγάρι», «Έλα Και Φίλα Με», «Τωνπαπουτσιών η σκόνη» είναι μερικά μόνον από τα τεκμήρια αυτής της διαδρομής. Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος επανάφερε με μεγάλη επιτυχία στην εποχή μας τον λόγο και τοναυθεντικό λαϊκό ήχο του Άκη Πάνου ενώ μας αποκάλυψε τον «Γκρεμό», ένα κρυμμένο διαμάντιτου Μάνου Χατζιδάκι.

Μια συναυλία στην οποία θα μας ταξιδέψει με τον τρόπο που εκείνος ξέρει, με τα δικά του καιπολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια.Ένα ταξίδι στο χρόνο με πυξίδα τη φωνή του Γεράσιμου και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερουςσυνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος.

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Γενική Είσοδος: 10€


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00 - ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Συναυλία με τις Ελένη Βιτάλη – Φωτεινή Βελεσιώτου

Η Ελένη Βιτάλη και η Φωτεινή Βελεσιώτου για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής! Στην όμορφη παρέα τους θα βρίσκονται οι δυναμικοί και ανατρεπτικοί Τζουμ. Οι δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες θα μας χαρίσουν απλόχερα, επιτυχίες από τη δισκογραφία τους αλλά και τραγούδια αγαπημένα που έχουν αφήσει εποχή.Δεν διστάζουν μάλιστα να πειραματιστούν με τις φρέσκιες ενορχηστρώσεις του Νίκου Ξύδη, ενώνοντας το έντεχνο, το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό τραγούδι με τρόπο μοναδικό, ξεσηκώνοντας μας να ζήσουμε μαζί τους αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές!

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Ξύδης

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Γενική Είσοδος: 10€


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00 - ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Παιδική θεατρική παράσταση «Πιάσε τ’ όνειρο»

Τα βιβλία Βασιλική, η μαγική ηχώ Επιδαύρου», του Ζήση Παπαϊωάννου και «Ο Λουλουδάκος», της Πένυς Ραμαντάνη που κέρδισαν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο θέατρο, επί σκηνής, σε μια πρωτότυπη, θεατρική και διαδραστική διασκευή, όπου κοινό και ηθοποιοί γίνονται ένα σε μια μαγευτική ιστορία ...

Μια ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, τα όνειρα αλλά και την πίστη στις δυνάμεις μας και τον εαυτό μας.

Θεατρική διασκευή: Κατερίνα Ζαχαριουδάκη

Σκηνοθεσία: Κρυσταλλία Κεφαλούδη

Σκηνογραφία: Κρυσταλλία Κεφαλούδη

Μουσική / τραγούδι: Πένυ Ραμαντάνη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Ζήσης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Ζουμπούλης

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ, 18:00 - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Παιδική δράση «Παιχνίδια από τον Όμηρο ως τις γειτονιές του Παππού και της Γιαγιάς»

i. Έκθεση αντιγράφων  αρχαίου ελληνικού και παλιού παιχνιδιού (Σείστρα, Πλαγγόνες , Πήλινα αθύρματα, Κότσια, Φούρκες, Χελιδόνα κ.ά.)

ii. Εκτέλεση παιχνιδιών από τα παιδιά με την καθοδήγηση εμψυχωτών (Κερητίζειν, Αμάδες, Τζαμί, Εννιάρα, Τσέρκι κ.ά.)

iii. Εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών με ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά (Τηλέφωνα, Στόχος, Καράβια, Κούκλες κ.ά.).

Παίζουμε  παρέα, γονείς, παιδιά, παππούς και γιαγιά!Φτιάχνουμε τα δικά μας παιχνίδια με φυσικά υλικά (ξύλα, πέτρες, ξηρούς καρπούς κ.ά.) και με ανακυκλώσιμα πλαστικά κύπελλα, καπάκια και μπουκάλιαπου τα μετατρέπουμε σε τηλέφωνα, στόχο, καραβάκια, κούκλες !


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, 18:00 - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Παιδική δράση «Παίζοντας με τον Αριστοτέλη»

Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα τη ζωή και το έργο του φιλόσοφου Αριστοτέλη. Τα παιδιά καλούνται να λύσουν γρίφους, να βαδίσουν στο μονοπάτι της αρχαίας φιλοσοφίας, να παίξουν με τις αρχές του σπουδαίου φιλοσόφου. Εμψυχώτριες:  Αθανασία Ραφαήλ, Κυριακή Σταυριανίδου.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος Ελεύθερη


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00 - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΕΖΑΣ

Συναυλία με τους Plaza Ensemble: "Κύκλοι Ομόκεντροι"

Η συναυλία αυτή είναι μια αφορμή για το Plaza Ensemble να ταξιδέψει στους μουσικούς σταθμούς που διαμόρφωσαν το αισθητικό του στίγμα στην μέχρι σήμερα 20χρονη πορεία του. Ένα οργανικό μουσικό ταξίδι από τον Astor Piazzolla έως την σύγχρονη μουσική, αλλά και από τη μουσική του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και τον Nino Rota έως την ελληνική μουσική.

Τους Plaza Ensemble αποτελούν οι: Θανάσης Μπιλιλής (πιάνο), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν), Άκης Αρχοντής (βιολί), Γιάννης Πολυμενέρης (κοντραμπάσο, μαντολίνο).

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00 - ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Θεατρική Παράσταση «Ο Ποπολάρος», του Γρηγόριου Ξενόπουλου

«Ο ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ», του Γρηγόρη Ξενόπουλου, ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά έργαεποχής της ελληνικής δραματουργίας από 12μελή θίασο, σε σκηνοθεσία Έλλης Βοζικιάδου.

Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου

Βοηθός σκηνοθέτη: ΛόρναΚούτση

Μουσική: Διονύσης Κούτσης

Σκηνικά: Γιώργος Πολυχρονιάδης  

Κοστούμια:  Έλσα Βώκου

Φωτισμοί:  Ιωάννα Διονέλλη

Ηχοληψία: Όμαρ Ρέντα

Ηθοποιοί: Βασίλης Ασημάκης, Αμαλία Κλημοπούλου, Δέσποινα Παντελίδου, Ζωή Φουρνιστάκη, Χρίστος Γεωργίου, Γιάννης Σιγάλας, Έλλη Λορέντη, Βίκυ Θεοφανάκη, Ανδρέας Αποστόλου

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΑΝΩ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ»

Συναυλία «Μουσικό Λεύκωμα»

Η γνωστή ερμηνεύτρια Λόρνα παρουσιάζει μία μουσικοθεατρική παράσταση -  αφιέρωμα στους διακεκριμένους συνεργάτες της ερμηνεύοντας τα πιο αγαπημένα τραγούδια τους. Ξεφυλλίζοντας επί σκηνής το λεύκωμα της μουσικής διαδρομής της μας παρασύρει με νοσταλγία και κέφι στη μαγεία των μεγάλων επιτυχιών του Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Χατζηνάσιου, Γιάννη Σπανού και άλλων σημαντικών ανθρώπων του ελληνικού πενταγράμμου που την ανέδειξαν και την καθιέρωσαν. 

Μια παράσταση ερμηνευτική αλλά και κεφάτη που απογειώνει το κοινό, το οποίο συμμετέχει τραγουδώντας γνωστά, διαχρονικά τραγούδια που σφράγισαν ολόκληρες εποχές.

Στο πιάνο συνοδεύει η Νίκη Γκουντούμη. Κιθάρα – τραγούδι: Βασίλης Παπαδημητρίου

Την παράσταση συνοδεύει οπτικοακουστικό υλικό (video – projector) από μεγάλη οθόνη προβολής. 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, 22:00 - ΟΔΟΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Συναυλία με τους «48 Ώρες»

Ήταν Μάιος του 2003 και είχαμε 2 μέρες προθεσμία για να προετοιμαστούμε για την πρώτη μας συναυλία. Τις «48 Ώρες» αυτές διαλέξαμε να κάνουμε όνομά μας. Από τότε ξεκίνησε μια συναρπαστική Οδύσσεια με αδιάκοπες συναυλίες, πρόβες, προβληματισμούς και ζυμώσεις, που διαμόρφωσαν τον μετέπειτα ήχο και εικόνα μας.

Έτσι το φθινόπωρο του 2009 δηλώσαμε συμμετοχή στο X Factor, όπου φτάσαμε στον τελικό και τερματίσαμε 3οι. Συμμετείχαμε ενεργά στην εβδομαδιαία εκπομπή του ALPHA, "Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο", όπου διασκευάσαμε μέσα σε 4 τηλεοπτικές σεζόν πάνω από 1800 τραγούδια!

Έχουμε την τιμή να έχουμε συνεργαστεί με πολλούς αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι: Αντώνης Ρέμος, Άννα Βίσση, Νότης Σφακιανάκης, Δέσποινα Βανδή, Πέγκυ Ζήνα, Τάκης Ζαχαράτος.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε επικεντρωθεί στον τομέα του live party , που αποτελεί και το πιο δυνατό στοιχείο μας. Μπορούμε πλέον να επικοινωνούμε και να αποδίδουμε τα πάρτι μας, εκτός από τα Ελληνικά, στις πιο διαδεδομένες γλώσσες του δυτικού πολιτισμού: Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά.

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, 20:30 - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΕΖΑΣ

Θεατρική παράσταση: «Η Μήδεια στη Μίεζα»

Εφτά νέες ηθοποιοί και ένας τραγουδιστής, έρχονται στο γυμνάσιο της Μίεζας, στη σχολή του Αριστοτέλη, σε αυτόν που όρισε την τραγωδία, για να καταπιαστούν με το πιο ερωτικό έργο που γράφτηκε ποτέ. Θα «τραγουδήσουν» όλα τα χορικά της τραγωδίας και θα προσπαθήσουν να αφηγηθούν την ιστορία της Μήδειας του Ευριπίδη από την αρχή ως το τέλος. Ως την ανάληψή της.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Μουσική σύνθεση: Χρίστος Θεοδώρου

Χορός: Καρφή Ρωξάνη, Κάρνου Ευγενία, Χαλκιά Χριστίνα,Ροδοπούλου Μαρία, Τσιρώνη Δανάη, Τσιάκκα Μαρία, Μπάτη Μαρία

Κορυφαίος: Πάρις Κιμιωνής

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ, 19:30 - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΕΖΑΣ

Θεατρική Παράσταση «Πλούτος», του Αριστοφάνη

Το πρόγραμμα «Γνωριμία με τα άγνωστα θέατρα της Ελλάδας», το οποίο συνδιοργανώνουν το Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι μια καινοτόμος δράση που έχει ως στόχο την ανάδειξη σωζόμενων αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας, τα οποία είναι εν πολλοίς άγνωστα στο ελληνικό και διεθνές κοινό. Επιλέχθηκε η κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος», μια νέα θεατρική παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σχεδιασμένη ειδικά για τους σκοπούς του προγράμματος. Μια θεατρική παραγωγή, μικρής κλίμακας, από καλλιτέχνες του θεάτρου (ηθοποιοί, σκηνοθέτης, μεταφραστής) που ανήκουν στη νεότερη γενιά.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00 - ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

Συναυλία με τη μπάντα των αδελφών Ράλλη

Οι αδελφοί Ράλλη με μοναδικές παραδοσιακές μελωδίες και λαϊκά τραγούδια ξεσηκώνουν τον κόσμο σ’ ένα μοναδικό λαϊκό γλέντι. 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00 - ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Συναυλία με τους «BaboKoro»

Οι BaboKoro είναι ένα εκρηκτικό μουσικό σχήμα που τo 2019 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο “Σίσυφος”. Με το album “Σίσυφος” και τα κινηματογραφικά singles “Γέλα μου” (2019), “Το Θεριό” (2022) και “Του ποταμού ο χορός”(2023), οι BaboKoro δημιούργησαν έναν χαρακτηριστικό ήχο, στον οποίο οι παραδοσιακότροποι ρυθμοί και μελωδίες μπλέκουν με τη σύγχρονη progressiverock ενορχήστρωση και τις βαλκανικές πολυφωνίες. Οι στίχοι τους μοιάζουν με επίκαιρο παραδοσιακό αφήγημα, και οι ενεργητικές εμφανίσεις τους δημιουργούν άμεση σύνδεση με το κοινό, ακροβατώντας μεταξύ γλεντιού και χορευτικής συναυλίας. Οι κυκλοφορίες τους συνοδεύονται από εξαιρετικές κριτικές και γνώρισαν ευρεία αποδοχή, οδηγώντας στη συμμετοχή του σχήματος σε σημαντικά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές στην Ελλάδα (Κύτταρο Live, Gazarte, Σταυρός του Νότου - Κεντρική Σκηνή, Ziria Music Festival, Balkan Fest, κ.α.).

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00 - ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Συναυλία Haig Yazdjian- Σοφία Παπάζογλου

Ο Ηaig Υazdjian και η Σοφία Παπάζογλου ένωσαν τις δυνάμεις τους φέτος τον χειμώνα με άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία και αυτό το καλοκαίρι τους βρίσκει να συνεχίζουν μαζί το πρόγραμμά τους που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο! Οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες εκτός από τις προσωπικές τους επιτυχίες συγκινούν και ξεσηκώνουν το κοινό με τραγούδια από την ευρεία λαϊκή παράδοση της Ελλάδας και της Αρμενίας, Αράβικα και Τσιγγάνικα  και αυτοσχεδιασμούς συνθέτοντας ένα πολύχρωμο μουσικό παζλ που διασκεδάζει με έναν τρόπο μοναδικό! Μαζί τους σε αυτό το μουσικό ταξίδι οι εξαίρετοιΤάσος Πούλιος (κανονάκι), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Θάνος Χατζηαναγνώστου(τύμπανα)

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00 - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΕΖΑΣ

Συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση – Μάνο Αχαλινωτόπουλο «Μια Φωνή - Μια Πνοή»

Ο κορυφαίος ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης, συναντά τον σπουδαίο σολίστ του κλαρίνου Μάνο Αχαλινωτόπουλο, σε ένα ρεσιτάλ που κυριαρχεί ο αφαιρετικός τρόπος ενορχήστρωσης και φωτίζεται η ουσία της ερμηνείας, του τραγουδιού και της μουσικής, χωρίς περιττά στολίδια. Λαϊκά τραγούδια «αλλιώς», επιλογές-διαμάντια της ελληνικής δισκογραφίας, παραδοσιακές μελωδίες και ακούσματα με ethnic-jazz προσέγγιση καθώς και ορχηστρικές συνθέσεις που δημιουργούν ατμόσφαιρα διονυσιασμού, συνθέτουν τη μαγεία αυτής της μουσικής παράστασης.

Την μοναδική αυτή σύμπραξη συμπληρώνει το πιάνο και το κανονάκι.

Αλέξανδρος Σαγκούρης: Πιάνο, φωνή

Θωμάς Παραδείσης: Κανονάκι, φωνή

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Γενική είσοδος: 10€ 


ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00 - ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΠΑΝΟΥ

Συναυλία με τους Βαγγέλη και Βασίλη Κορακάκη «Το λαϊκό τραγούδι συνεχίζει το δρόμο του»

Ο Βαγγέλης Κορακάκης μαζί με τον Βασίλη Κορακάκη σε μία μοναδική συναυλία με τίτλο «Το λαϊκό τραγούδι συνεχίζει το δρόμο του» όπου παρουσιάζουν τα γνωστά τραγούδια του συνθέτη, καθώς και συνθέσεις Ελλήνων συνθετών. Συμμετέχουν: Ανατολή Μαργιολά (τραγούδι), Γιώργος Φουντούκος (κιθάρα), Νίκος Γύρας (μπάσο), Γιώργος Ζαφειρίου (ακορντεόν).

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00 - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Συναυλία με τον Νίκο Οικονομόπουλο “Ekptotos Aggelos Summer Tour 2024”

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, ετοιμάζει για εσάς ένα ακόμα εντυπωσιακό υπερθέαμα ήχου και εικόνας στην καλοκαιρινή του περιοδεία.Μετά την τεράστια επιτυχία, «Έκπτωτος Άγγελος», που γκρέμισε τη χώρα, μετά τα ασταμάτητα sold out στην περιοδεία του σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία, μετά από μια ανεπανάληπτη χειμερινή σεζόν στο χώρο που εμφανίζεται, καθώς έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, ανυπομονεί για την εκκίνηση της καλοκαιρινής του περιοδείας και σας περιμένει στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας.Ο Νίκος Οικονομόπουλος για ένα ακόμα καλοκαίρι ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας πολύ ψηλά για να σας προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία εφάμιλλη της αγάπης που του δείχνετε τόσα χρόνια...

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Γενική είσοδος: 20€ 


4-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ» (ΕΡΙΑ)

Διεθνές Αντάμωμα Τέχνης και Πολιτισμού

Η International art unionδιοργανώνει διεθνή έκθεση ζωγραφικής, ποίησης & βιβλίου. Στο πλαίσιο των δράσεων διοργανώνει το πρότζεκτ της «Ζώνης ειρήνης, φιλίας και αγάπης» στέλνοντας το μήνυμα που πρεσβεύει, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζουν διάφορες επισκέψεις και ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία και τοπόσημα της περιοχής.

Με την υποστήριξη του Δήμου Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη6-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

«Naoussa Street Food Festival – Wine Edition 2024»

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας σε συνεργασία με την ομάδα «Soulfood Thessaloniki» (Streetfood& Beer Festival) και με οδηγό τη γεύση, παρουσιάζουν το «Naoussa street food festival-wine edition 2024». Στην πρωτεύουσα του ξινόμαυρου από 6-8 Σεπτεμβρίου, στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου της Νάουσας, ταξιδεύει η κουλτούρα φαγητού δρόμου. Καθημερινά, καταξιωμένοι σεφ του χώρου, δημιουργούν, μαγειρεύουν και φτιάχνουν κοκτέιλ που όλα σχετίζονται με το μοναδικό ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας, με τη συμμετοχή και τοπικών επιχειρήσεων από τον χώρο της εστίασης. Τρεις ημέρες με μουσικές συναυλίες από τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τους Loopia Bandκαι Μίμης Νικολόπουλος Band, καθώς επίσης και δρώμενα για τους λάτρεις της κουλτούρας του δρόμου και όχι μόνο.

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερηΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21:00 - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΟΥΣΑΣ 

Συναυλία με τους Loopia Band

Ένα ακουστικό μουσικό ταξίδι με τουςLoopia με στοιχεία από lounge, jazz και soul μέχρι διασκευές σε funk και pop τραγούδια. Εδώ η παράδοση του αυτοσχεδιασμού συναντά τηντεχνολογία και την εξέλιξη, καθώς καθένα από τα κομμάτια χτίζεται νότα προς νότα με την τεχνική livelooping και τη χρήση εξελιγμένων οργάνων.Το σχήμα αποτελούν οι: Ίριδα-Βασιλική Τσιγάρα (Φωνή, φωνητικά, Loops)Αντώνης Βουμβουλάκης (Κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα, loops), Νίκος Συγλέτος (Κρουστά)

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21:00 - ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει και φέτος το καλοκαίρι, μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το έκανε στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί». Ολοκληρώνοντας τον τέταρτο και τελευταίο κύκλο στο «Μουσικό Κουτί», τηνπολυαγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή που δημιούργησε για την ΕΡΤ1, ο Νίκος Πορτοκάλογλου αφοσιώνεται στο νέο πολυ-συμμετοχικό δίσκο που ετοιμάζει εδώ καικαιρό. 

Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκέςφωνές, που έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικήςσκηνής. «Ψίχουλα» ο τίτλος του νέου της τραγουδιού, σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Ένα τραγούδι που μας προτρέπει να ζήσουμε τον έρωτα στο απόλυτο χωρίς ημίμετρα. Ο Βύρων Τσουράπης, πιστός συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου τα τελευταία χρόνια στις ζωντανές εμφανίσεις του, έχει γίνει ευρύτερα γνωστός μέσααπό το «Μουσικό Κουτί», ως μέλος της μπάντας της εκπομπής. Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι «Ευγενείς Αλήτες».

Nίκος Πορτοκάλογλου: φωνή, κιθάρα

Βίκυ Καρατζόγλου: φωνή,

Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή

Σοφοκλής Γκέκας: τύμπανα

Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάιντα, φωνή

Αλέξανδρος Ζουγανέλης: σαξόφωνο, φλάουτο

Κατερίνα Λιάκη: πλήκτρα, φωνή

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Γενική είσοδος: 10€ 


ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21:00 - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΟΥΣΑΣ 

Συναυλία με τους «Μίμης Νικολόπουλος Band»

Ο Μίμης Νικολόπουλος και η μπάντα του, ανεβαίνουν στη σκηνή για να προσφέρουν στο κοινόμια μοναδική μουσική εμπειρία, συνδυάζοντας την πρωτότυπη ορχηστρική μουσική με διάφορατραγούδια από όλο τον κόσμο.Κιθάρες, πνευστά, βιολί και κρουστά, δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο παζλ με παραδοσιακές καιμοντέρνες επιρροές, όπως φλαμένκο, τζαζ, ροκ και βαλκανική τσιγγάνικη μουσική.Με αφετηρία την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά «The Way Back Home», αλλά και το ντεμπούτο άλμπουμ «Deviation», οι μουσικοί διηγούνται ιστορίες, ξυπνούν μνήμες από τοπαρελθόν και χαράζουν μια διαδρομή μέσα σε διάφορες πολιτιστικές παραδόσεις.

Από την μουσική της Μεσογείου μέχρι τη λαϊκή μουσική της Λατινικής Αμερικής, από τηνπαραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων μέχρι την σύγχρονη ρυθμική, ο Μίμης και η μπάντα τουπροσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιρροών που ενώνονται για να δημιουργήσουν μιαμοναδική εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Το σύνολο απαρτίζουν οι: Κώστας Μπατσίλας (τρομπέτα), Ηλίας Δέλλιος (τρομπόνι), Στέφανος Ιωαννίδης (τύμπανα, κρουστά), Θοδωρής Χριστοφορίδης (μπάσο), Ανδρέας Λεοντάκης (ακουστική κιθάρα, φωνητικά), Χρήστος Δανάς (βιολί), Κώστας Κοντοκοτσάκος (τύμπανα), Μίμης Νικολόπουλος (κλασική κιθάρα, φωνητικά).

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη


9-16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΑΝΩ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ»

Εικαστική δράση “Mural Festival”

Γνωστοίstreetartists, συμμετέχουν στην εικαστική δράση στην περιοχή «Άνω Εργατικές» της Νάουσας, όπου θα υλοποιήσουν εικαστικές συνθέσεις, βελτιώνοντας την αστική αισθητική της περιοχής. Τις δράσεις πλαισιώνουν DJ’s με ποικίλο μουσικό πρόγραμμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο