Χρηματοδότηση Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου

ΔΤ H χρηματοδότηση των 9.937.343,19€ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στα πλαίσια του Επενδυτικού Σχεδίου με τίτλο «Αναβάθμιση - Εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου», που υποβλήθηκε από το «Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου» στο υποέργο «ΟΡΕΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη», δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Για να υλοποιηθεί υπήρχαν άνθρωποι που πίστεψαν σε αυτό το έργο αλλά και στις προοπτικές που δημιουργούνται για την Ημαθία.

Ένας από αυτούς ήταν ο Βουλευτής Ημαθίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, που πίστεψε στην αναπτυξιακή διάσταση αυτού του έργου, και τον οποίο οφείλει η Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Χ.Κ. Σελίου να ευχαριστήσει δημόσια. Η αναβάθμιση των υποδομών αλλά και των υπηρεσιών του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για να καταστεί η Ημαθία ένας από τους πιο ελκυστικούς χειμερινούς προορισμούς. Διανοίγονται νέες προοπτικές με πολλαπλά οφέλη για όλη την τοπική αγορά και οικονομία αλλά και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όλες οι μελέτες είναι έτοιμες. Απομένει η δημοπράτηση και φυσικά η υλοποίησή του έργου, το οποίο πρέπει να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του έτους 2025.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο