Η "Νύχτα καταστροφής" από την Ομάδα Μιούζικαλ Ad Libitum της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ανεβαίνει στην "Στέγη" (13/6/2025)

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας | ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2025

Ομάδα Μιούζικαλ Ad Libitum

Νύχτα Καταστροφής

Μια μαύρη κωμωδία


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025, ώρα 21:00

ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και η Ομάδα Μιούζικαλ, Ad Libitum, της Αγγελικής Κάρτσιου παρουσιάζουν το έργο, «Νύχτα Καταστροφής».

Η «Νύχτα καταστροφής» είναι μια μουσική θεατρική αλληγορία για τη γυναικεία -και όχι μόνο- εμπειρία της απώλειας, της κοινωνικής βίας και της μνήμης. Ένα παράξενο μπαρ κι ένας ήχος πιάνου εγκλωβισμένος εκεί από πάντα. Έντεκα γυναίκες συναντιούνται μια «νύχτα» που δεν λέει να τελειώσει, σε έναν χώρο χωρίς έξοδο — έναν τόπο ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο… Ήρθαν για έναν λόγο η καθεμία – να ξεφύγουν, να γιορτάσουν, να πιούν, να συναντήσουν κάποιον. 


Συντελεστές

Κείμενο/Σκηνοθεσία/Μουσική διδασκαλία: Αγγελική Κάρτσιου

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Δημήτρης Γεωργόπουλος

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία/Τεχνικός Ήχου: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Στήσιμο αφίσας: Γιάννης Χατζηγεωργίου

Οργάνωση Παραγωγής/ Προβολή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Επί Σκηνής (αλφαβητικά):

Αρελάκη Βασιλική, Βαϊνά Βασιλική, Βένου Ελένη, Γκεντσίδου Λιάνα, Δελιοπούλου Ευαγγελία, Ζαφείρη Αντωνία, Μεγγιάνη Μαίρη, Μπάκου Λίνα, Παπαϊωάννου Κάτια, Πασιαλή Ελισάβετ, Τεκίδου Γιαννούλα


Σημείωμα Σκηνοθέτη

Η «Νύχτα καταστροφής» γεννήθηκε από την ανάγκη να κοιτάξω την κοινωνική βία χωρίς να την αναπαραστήσω, χωρίς να την αναπαράγω. Δε με ενδιέφερε να δείξω τον θάνατο. Με ενδιέφερε να φανταστώ τι θα έλεγαν αυτ@ που χάθηκαν αν είχαν μια δεύτερη ευκαιρία να μιλήσουν, να φανταστώ πώς θα περνούσαν. Αν ο χρόνος τους σταματούσε λίγο μετά το τέλος και τους έδινε ένα ποτήρι κρασί, μουσική και μια σκηνή. Εδώ, οι χαρακτήρες δεν είναι θύματα. Είναι φωνές, σώματα, χορός, οργή, ειρωνεία, θάρρος. Αυτές οι γυναίκες είναι γελοίες και βαθιές ταυτόχρονα. Τραγουδούν, γιατί η φωνή είναι αντίσταση στη σάπια κοινωνική πραγματικότητα.

Μέσα από τραγούδι, λόγο και χορό, οι χαρακτήρες γίνονται φορείς μιας πολυφωνικής αφήγησης που συνδυάζει το καμπαρέ με το θέατρο του παραλόγου και τη σύγχρονη κοινωνική σάτιρα. Η σκηνή μετατρέπεται σε χώρο μεταβατικό: μια τελετουργία αποχαιρετισμού, μα και επανάκτησης.

---------------------------------------------------------

INFO:

Ημερομηνία: Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025

Ώρα: 21:00

Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ

Χώρος: Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Προπώληση: 

Γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Παύλου Μελά και Μπιζανίου, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών Δ. Βέροιας)| καθημερινές (εκτός αργιών) 08:00 – 14:00 και Σάββατο 09:00 – 14:00 | t:2331078140 – 146

Στα ταμεία του θεάτρου|  1 ώρα πριν την έναρξη της παράστασης

----------------------------------------------------

H Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας επιχορηγείται με προγραμματική σύμβαση από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Βέροιας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο