Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πλήρη φύλαξη από μεγάλο αριθμό πυροσβεστών συνεχίζεται η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Βέρμιο, δυτικά της Καστανιάς, που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (23/8/2026), σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του InVeria.gr.
Εν τω μεταξύ, εντυπωσιάσουν οι εικόνες από τον εφοδιασμό ελικοπτέρου με νερό από την μπάρα του Ξηρολιβάδου, λίγα χιλιόμετρα μακρά από την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Π.Ε. Ημαθίας και όπως μετέδωσε το InVeria.gr, στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 2 ελικόπτερα που πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού, 18 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 62 πυροσβέστες που επιχείρησαν στα δύσβατα σημεία του μετώπου.
Επίσης, ζητήθηκε και η συνδρομή της εθελοντικής ομάδας ΛΕΦΕΔ, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα με 4 εθελοντές που συνδράμουν και εκείνοι στο έργο της κατάσβεσης, ενώ το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας, με επικεφαλής τον προϊστάμενό του Κώστα Βεργώνη, σε στενή συνεργασία και απόλυτο συντονισμό με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνέβαλαν ενεργά στο συντονισμό των επίγειων δυνάμεων.






















0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)