Ηλικιωμένοι περίμεναν μέσα στη βροχή, ενώ η τράπεζα ήταν άδεια

"Σε μια εποχή κατά την οποία η ανθρώπινη αξιοπρέπεια βάλλεται χυδαία, ειδικά η αξιοπρέπεια των "απομάχων" της ζωής, των συμπολιτών μας που μετά από δεκαετίες δουλειάς σήμερα έχουν μια κουτσουρεμένη σύνταξη να προσδοκούν και τίποτε άλλο, οι Παντοδύναμες Τράπεζες, με την στυγνή αδιαφορία που γεννά η άνευ όρων και ηθικής στήριξή τους από όλες τις κυβερνήσεις, από την Ευρώπη, από το ΔΝΤ, κτλ, δείχνουν το χειρότερο πρόσωπό τους στους συναλλασσόμενους πολίτες.  

Το συμβάν στην πόλη μας, Παρασκευή 16/12/2011, πρωί. Ημέρα χορήγησης του Δώρου των Χριστουγέννων. Ψιλόβροχο. Τα μαρμάρινα σκαλοπάτια της Εθνικής Τράπεζας επί της Μητροπόλεως γλιστερά και επικίνδυνα. Κι όμως, η Διεύθυνση της Τράπεζας επιτρέπει τους πατεράδες και τις μανάδες μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, να συνωθούνται και να γλιστρούν σαν ποντίκια στην είσοδο, προκειμένου να προλάβουν κι αυτοί οι δυστυχείς, σύμφωνα με την αντίληψή τους, να πάρουν τα λεφτά τους, μπας και τελειώσουν.

Γιατί όμως έπρεπε να εξευτελιστούν έτσι; Μήπως είχε γεμίσει το εσωτερικό της Τράπεζας και δε χωρούσαν; Όχι βέβαια. Μάρτυς μας η φωτογραφία από το πλάι. Άδεια καθίσματα στο χώρο αναμονής. Οι κουστουμαρισμενοι κύριοι και οι περισπούδαστες κυρίες με τα μεταξωτά ταγιέρ, ας αντιμετωπίσουν επιτέλους τους συναλλασσόμενους πολίτες ως Ανθρώπους με αξιοπρέπεια και όχι ως κακομοίρηδες επαίτες που στη δύση του βίου τους εξωθήθηκαν στην ταπείνωση του να αγωνιούν για την ανάληψη της μικρο-σύνταξής τους..."

Αναγνώστης

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Φταίει η νέα πορτα ασφαλείας που πρέπει να μπαινει ενας-ενας ή το πολύ δύο τη φορά και πολλές φορες οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας δεν καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν. Θα μπορούσε κάποιος απο τους υπαλλήλους της τράπεζας να ανοίξει την πλαινή πόρτα έκτακτης ανάγκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρ Παπαθ,17/12/11, 10:27 μ.μ.

    Δεν ξέρω αν φταίνε οι πόρτες ασφαλείας ,αλλά ξέρω πολύ καλά ότι φταίει η δημοσιουπαλληλική νοοτροπία των υποαλλήλων της Τράπεζας σίγουρα.Λίγο σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς που μπορεί κάλλιστα να ήταν οι γονείς τους ή οι παππούδες τους ,ΝΤΡΟΠΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/12/11, 8:57 π.μ.

    Δεν φταίει η νοοτροπία του υπαλλήλου. Η νοοτροπία μας φταίει. Το τομάρι μας μόνο και όλα να γίνουν στάχτη. Και όλα έγιναν στάχτη. Και συνεχίζουμε το ίδιο. Και άντε οι λοβοτομημένοι υπάλληλοι. Ένας απο τα πρόβατα, δεν μπορεί όλοι να ήταν παπούδες, που ήταν έξω δεν πήρε ανάποδες; Φταίνε κάποιοι άλλοι λοιπόν; Αν δεν μπορούμε να βάλουμε τάξη στα αυτονόητα μόνοι μας, σκέψου αν μπορούμε να κάνουμε κάτι σοβαρό.
    Κατάλαβες Νικόλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/12/11, 11:38 π.μ.

    Την Παρασκευή, αλλά και την Κυριακή τα ATM δεν έδιναν χρήματα. Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/12/11, 12:46 μ.μ.

    Γιατί άραγε? Εγώ δεν κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο