Αστυνομικός σκαρφάλωσε στον 2ο όροφο και απεγκλώβισε γιαγιά και εγγόνι

Μία ηλικιωμένη με το εγγόνι της κλείστηκαν έξω από το σπίτι τους, σε μπαλκόνι δεύτερου ορόφου στη Βέροια, με αποτέλεσμα να καλέσουν για βοήθεια, την Τετάρτη 14/3. Αρχικά, όπως μας ενημέρωσαν αυτόπτες μάρτυρες, κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία, προκειμένου με μία σκάλα να προσεγγιστεί η ηλικιωμένη και το εγγόνι της και να γίνει προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό τους. Η απάντηση που έλαβαν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος ζωής, δεν μπορεί να παρέμβει η Πυροσβεστική.  

Τελικά, με ρίσκο της ζωής του ένας αστυνομικός από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι, κατάφερε και άνοιξε λίγο το πατζούρι της πόρτας και απεγκλώβισε τα δύο άτομα, που, σημειωτέον, είχαν και οι δύο προβλήματα υγείας.

Ίσως την επόμενη φορά θα πρέπει οι υπηρεσίες να είναι πιο ευαίσθητες σε τέτοιες εκκλήσεις, ειδικά όταν πρόκειται για ηλικιωμένους και ΑμεΑ…

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. ΑΡΧΟΝΤΑΣ15/3/12, 9:34 μ.μ.

    ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΑΒΛΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/3/12, 12:44 π.μ.

    Ναι ρε συ φίλε, ξέρεις τι σημαίνει το τάβλι για τον πυροσβέστη? Άμα δεν ξέρεις μη μιλάς! Είναι ιερό πράμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργος Μ.16/3/12, 9:36 π.μ.

    Δεν θα τα βάλω με τους πυροσβέστες. Απλά θα πω πως σε περιπτώσεις εγκλεισμού σε ασανσέρ πηγαίνουν ( από όσο γνωρίζω ) και στην τελική ήταν γαϊδουριά να μην πάνε ( ακόμη και αν δεν ήταν στα καθήκοντα τους ). Στα καθήκοντα δεν ήταν βέβαια και για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά με μικρό ή μεγάλο κίνδυνο της ζωής τους έκαναν το αυτονόητο. Πιθανόν και εγώ να έκανα το ίδιο και χωρίς να είμαι πυροσβέστης η Αστυνομικός. Ειδικά στις μέρες μας πρέπει να έχουμε ακόμη περισσότερη αλληλεγγύη πάνω σε όλα τα θέματα, και ειδικά σε ευπαθείς ομάδες.

    Μπράβο στους Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/3/12, 10:35 π.μ.

    Μπραβο στον ηρωα της ομαδας ΔΙΑΣ!
    Του αξιζουν πολλα συγχαρητηρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/3/12, 4:44 μ.μ.

    Καλα δε ντρεπονται????

    Εδω τρεχουν απο εδω και απο κει.. τοσο πολυ τους ηταν να φερουν ενα οχημα να ανεβει καποιος με ασφαλεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/3/12, 6:58 μ.μ.

    ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ,ΑΚΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ!!!!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΤΑΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑΚΙΟΥ ΕΞΩ ΣΤΟ ΚΙΟΣΚΙ ,ΔΕΝ ΛΕΩ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΤΩΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΧΟΝΤΑΣ16/3/12, 11:09 μ.μ.

    ΕΔΩ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ ΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΑΝ ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/3/12, 7:55 π.μ.

    Εεπιδή ήμουν παρούσα καιτα έζησα όλα σας ενημερώνω ότι παρόλο που τους κάλεσε και ένας ατυνομικός της ομάδας αλλά του απάντησαν άσχημα και επανέλαβαν και πάλι την απάντησή τους..
    Πριν αναριχηθεί ο ένας απο τους τρεις και οι τρεις ήθελαν να ανέβουν και τελικά πήγε ο ένας με τους άλλους έτοιμους να ακολουθήσουν αν δεν τα κατάφερνε να ανοίξει..
    Και το έκανε με κίνδυνο της ζωή του ο αστυνομικός καθώς δεν είχε κάπου να πιαστεί και ο κόσμος απο κάτω όπως και η γιαγιά φώναζαν και έλεγαν στο παλικάρι να μην το κάνει απο το φόβο να μην πέσει αλλά εκείνος δεν άκουγε τ ι π ο τ α!!!!
    Μ Π Ρ Α Β Ο Τ Ο Υ ..Να χαίρονται οι γονείς το παιδί τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο