Η πρώτη Θ. Λειτουργία του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου στην παλιά του ενορία


Η πρώτη Θ. Λειτουργία του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου στην παλιά του ενορία...

Την πρώτη του Θ. Λειτουργία ως επίσκοπος τέλεσε το πρωί της Κυριακής (2/3/2014) ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, στην μέχρι πρότινος ενορία του, των Αγ. Αναργύρων Βέροιας, με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, που από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν ασφυκτικά το ναό.

Με τον νέο Μητροπολίτη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειος και Βεροίας κ. Παντελεήμων, καθώς και οι επίσκοποι από τη Συρία, Σαφίτας κ. Δημήτριος και Πύργου κ. Ηλίας, ενώ συμμετείχαν και ιερείς από τις Μητροπόλεις Βεροίας, Ελασσώνος και Κίτρους.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, αφού κήρυξε τον θείο λόγο με αφορμή την επικείμενη είσοδο στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή, αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο γεγονός της εκλογής και εις επίσκοπο χειροτονίας του πατρός Γεωργίου Χρυσοστόμου, το οποίο, όπως είπε, τον γνωρίζει εδώ και 35 χρόνια, όταν ο σημερινός Μητροπολίτης Κίτρους ήταν μαθητής γυμνασίου.

Λόγια ευγνωμοσύνης προς τον γέροντά του Μητροπολίτη Βεροίας, όπως και τον Μητροπολίτη Ελλασώνος, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, αντιφωνώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο Μητροπολίτης Βεροίας. Αλλά, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του κατά την - σχεδόν 20ετή - παρουσία του στη Βέροια, είτε συνεφημέριούς του ή συνεργάτες, ψάλτες, επιτρόπους κ.α.
Επιπλέον, ειδική αναφορά έκανε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, εκφράζοντας τον απόλυτο σεβασμό του στον ίδιο, αλλά και τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μάλιστα, όπως ανέφερε και όπως προβλέπεται, τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να υποβάλει τα σέβη του και να λάβει την ευλογία του Πατριάρχη, στην πνευματική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης.
Τέλος εξέφρασε ευχαριστίες προς καθηγητές του στο Πανεπιστήμιο και συναδέλφους του καθηγητές και φοιτητές και προς άλλους.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε ευχές από εκατοντάδες κόσμου.





















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο