Παραιτήθηκε επειδή θεώρησε πως το Εργατικό Κέντρο Βέροιας έκανε... γαργάρες!



Την παραίτησή του από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, συγκεκριμένα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, υπέβαλε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Βασίλης Αδάμ, με επιστολή που κοινοποιήθηκε στον τοπικό Τύπο, στις 19 Αυγούστου 2014.

Ο λόγος της παραίτησης του κ. Αδάμ, όπως ο ίδιος εξηγεί, ήταν η "απουσία" του Εργατικού Κέντρου Βέροιας από το θέμα της καταγγελίας που έκανε το Σωματείο Οικοδόμων για το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας στην οδό Εληάς.

Σήμερα, δύο εβδομάδες μετά την επιστολή, η "απουσία" συνεχίζεται...


Διαβάστε τι έγραφε στην επιστολή παραίτησής του ο Βασίλης Αδάμ:

Θέμα: Παραίτηση Γενικού Γραμματέα Εργατικού Κέντρου Βέροιας Βασίλη Αδάμ

Παρακαλώ  όπως κάνετε αποδεκτή την παραίτηση μου για λόγους συνείδησης.
Υπηρετώ το Συνδικαλιστικό Κίνημα και τις Αρχές του δέκα χρόνια, τα περισσότερα δύσκολα με μεγάλες απογοητεύσεις.

Τα χρόνια της πάλης και των διεκδικήσεων έχουν περάσει στη λήθη, έτσι λοιπόν σήμερα έχουμε μία εργασιακή ζούγκλα και τον νόμο του «ΣΚΑΣΕ», εισφοροδιαφυγή, απλήρωτα μεροκάματα, ανεργία, το «χάος». Αυτές τις μέρες, λοιπόν, την διαφορά την κάνουν οι ομάδες, οι συνειδήσεις, οι λίγοι, όχι κονδηλοφόροι, οι παρατρεχάμενοι δήθεν και οι ψεύτες. Η αλήθεια υπάρχει και είναι δίπλα μας ,δε φτάνει να τη βλέπουμε, πρέπει και να την διαδίδουμε.

Δεν κρύφτηκα και δεν φοβήθηκα την κριτική από κανέναν ,έκανα την αυτοκριτική-πράξη αποκηρύσσοντας κόμματα και σάπιες ιδεολογίες που έκαναν τον συνδικαλισμό να βουλιάξει στη ανυποληψία. Έγιναν σημαντικά πράγματα από το Εργατικό Κέντρο στο επίπεδο της προστασίας των εργαζομένων και ας πολλοί προσπάθησαν λυσσαλέα  να αποκρύψουνε. Όμως η απουσία του Εργατικού Κέντρου κατά τις τελευταίες μέρες και η σιγή ασυρμάτου με κάνουν να παραιτηθώ από την θέση μου.

Το Σωματείο Οικοδόμων του οποίου είμαι πρόεδρος είναι ένας θεσμός με σκοπό να διαφυλάξει τα συμφέροντα των εργαζομένων στα οικοδομικά έργα και δεν κινείται με γνώμονα την εμπάθεια, την εκδίκηση ή αλλότρια συμφέροντα. Σκοπός μας είναι οι συνάδελφοι μας να μην αδικούνται. Επίσης, είναι γελοίο κάποιοι να θέλουν να μας πείσουν ότι … «πετάει ο γάιδαρος και ξέρει και αγγλικά...».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο