Έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Σταυροπηγίου Αλέξανδρος, αδελφός του Μητροπολίτη Βέροιας

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο Μητροπολίτης Σταυροπηγίου Αλέξανδρος Καλπακίδης, κατά σάρκα αδελφός του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμονα.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Σταυροπηγίου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1938. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1965. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1961 και Πρεσβύτερος το 1967. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως από το 1974 μέχρι το 1992. Στις 22 Ιουνίου 1992 εξελέγη Μητροπολίτης Αργυροκάστρου. Χειροτονήθηκε στο βαθμό του Επισκόπου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μπέικοζ της Μητροπόλεως Χαλκηδόνος στις 26 Ιουλίου 1996. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Ιωακείμ, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιο, Τυρολόης και Σερεντίου Παντελεήμονα, Δημητριάδος και Αλμυρού Χριστόδουλο, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος Νικηφόρο, Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Βερροίας και Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα και Ελασσώνος Βασίλειο. Δεν κατόρθωσε τελικά να μεταβεί στην Αλβανία λόγω αρνήσεως των Αλβανικών αρχών. Στις 18 Ιουλίου 1998 παραιτήθηκε. Το 2000 υπήχθη στην Εκκλησία της Ελλάδος και εξελέγη απο την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Σταυροπηγίου. Από του έτους 2006 διέμενε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοβρά Βεροίας πλησίον του κατά σάρκα αδελφού του, Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη θα τελεστεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 3 το μεσημέρι, στο Ι.Ν. Αγ. Λουκά, στη Μονή Παναγίας Δοβρά.

H σορός του μακαριστού  Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Παρασκευή 10 Ιουνίου από τις 9:00 μ.μ.  στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά και θα παραμείνει εκεί μέχρι και την εξόδιο ακολουθία.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο