Τρίτη και... φαρμακερή για τη ΒΕΡΟΙΑ - Πέρασε νικηφόρα από το Ν. Σμύρνη

Ο «κοσμογυρισμένος» Πάμπλο Βίτι σκόραρε δύο φορές, ο Λόπες κατέβασε ρολά και η Βέροια πανηγύρισε την πρώτη της νίκη επικρατώντας στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου (1-2). 

Δεν... έφτανε ο Ενγκόνγκ στους «κυανέρυθρους» που «πλήρωσαν» το κακό πρώτο ημίχρονο και το «ρεσιτάλ» χαμένων ευκαιριών!

Όπως και την προηγούμενη σεζόν, η Βέροια «δραπέτευσε» με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας με 2-1. Ο «γερόλυκος» Πάμπλο Βίτι (που έχει αγωνιστεί από την Ουκρανία ως το Περού και το MLS) έβαλε τις βάσεις για τη νίκη σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος «ανέλαβε» ο τερματοφύλακας της «βασίλισσας». 

Ο Λόπες... έπαιζε μόνος του απέναντι στους «κυανέρυθρους», νικήθηκε μία φορά από τον Ενγκόνγκ (που μπήκε ως αλλαγή και άλλαξε την εικόνα της ομάδας του), αλλά «συνυπέγραψε» την επιτυχία της Βέροιας, που υποχρεώσε τον Πανιώνιο στην πρώτη φετινή ήττα του.

Με... φόρα ο Πανιώνιος, δίχως βαθμό η Βέροια
Ο... πρότερος βίος τους στη φετινή Super League ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος. Ο Πανιώνιος συνδυάζοντας ουσία και θέαμα είχε το «απόλυτο» και η Βέροια προερχόταν από δύο διαδοχικές ήττες απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη, όμως, εμφανίστηκε το... φάντασμα των «κυανέρυθρων» και η... βασίλισσα!

Η Βέροια ήταν σαφώς ανώτερη, ξεκάθαρα πιο επιθετική με τον (υπηρεσιακό προπονητή) Τόλη Τερζή να δικαιώνεται για την επιλογή του (4-4-2) και τους παίκτες του Πανιωνίου να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Μετά από ένα δεκάλεπτο δίχως φάσεις, δίχως καλό ρυθμό και με πολλά «σφυρίγματα» από τον Γιώργο Φουκάκη, η Βέροια απέκτησε σταδιακά τον έλεγχο του ματς και στο 17' άνοιξε το σκορ με τον Πάμπλο Βίτι! Ήταν το πρώτο κόρνερ του ματς και ο 31χρονος «γερόλυκος» επιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα «παραθυράκι» του Γιαννιώτη. Στο 22' η Βέροια άγγιξε το δεύτερο τέρμα, με τον Άρτσε να πιάνει τον «κεραυνό» έξω από την περιοχή και τον Γιαννιώτη να απομακρύνει με εντυπωσιακή επέμβαση και το ματς κύλησε ως το 30' δίχως κάτι το αξιόλογο.

Λάθος του Μπεν και 0-2
Μετά το μισάωρο ο Πανιώνιος «ξύπνησε». Ανέλαβε τον έλεγχο του ματς, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και στο 41' έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ανσαριφάρντ από πάσα του Μασούντ βγήκε απέναντι στον Λόπες, αλλά νικητής του τετ α τετ ήταν ο τερματοφύλακας της Βέροιας. Ένα λεπτό αργότερα ο Πανιώνιος έγινε ξανά απειλητικός με τον Φούντα, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 45' τιμωρήθηκαν από το λάθος του Μπεν! Ο παίκτης του Πανιωνίου έκανε κακό υπολογισμό, ο Ναβαλόφσκι το εκμεταλλεύτηκε, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Βίτι, ο οποίος «έγραψε» το 0-2.

Ο Ενγκόνγκ τον «άλλαξε»
Ήταν δεδομένο πως ο Πανιώνιος θα μπει στο δεύτερο ημίχρονο για να πιέσει τη Βέροια και να ψάξει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Κι έτσι έγινε. Ο Ενγκόνγκ που μπήκε στη θέση του Φούντα έδωσε «πνοή» στους «κυανέρυθρους» και στο 51' με εντυπωσιακό γυριστό ανάγκασε τον Λόπες να απομακρύνει με υπερένταση. Στο 53' οι «κυανέρυθροι» άγγιξαν το γκολ με τον Ρισβάνη να κάνει ανενόχλητος την κεφαλιά (μετά από σέντρα του Μπεν), αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας είπε ξανά «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Πανιώνιος ήταν ξεκάθαρα ανώτερος στο δεύτερο μέρος, πίεζε την Βέροια και στο 59' το βολέ του Μπεν πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 64' εκτέλεσε το φάουλ, σημάδεψε και έστειλε την μπάλα κοντά στο «παραθυράκι», αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας της Βέροιας φώναξε πάλι «παρών».  Στο 73' το σουτ του Ενγκόνγκ πέρασε άουτ, αλλά στο 81' ήρθε το γκολ για τον Πανιώνιο. Ο Μασούντ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ενγκόνγκ με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 για τους «κυανέρυθρους».

Οι γηπεδούχοι είχαν δέκα λεπτά μπροστά τους για να πάρουν έστω τον βαθμό, αλλά στο 91' ο Λόπες έδιωξε τη σέντρα – σουτ του Μασούντ και δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ολαϊτάν πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Βλάχος (10' Αργυρόπουλος), Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν (75' Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Φούντας (49' Ενγκόνγκ)

Βέροια: Λόπες, Μαλόν, Ναβαλόφσκι, Καλί (73' Μελίσσης), Μαραγκός, Μπαλάφας, Άρτσε (88' Παπαδόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Μεληκιώτης, Βίτι (60' Παπαστεριανός), Καπετάνος

Πηγή: sdna.gr
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο