Ο Αρχιμ. Πορφύριος "ξαναχτυπά": Όσοι αντέδρασαν δεν κατάλαβαν ή έχουν συγκεκριμένο υποβολέα

Όπως γράψαμε σε παλαιότερη ανάρτησή μας, οι απόψεις του ηγουμένου της Μονής Προδρόμου Σκήτης Βέροιας, Αρχιμ. Πορφύριου Μπατσαρά, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ο ίδιος, με νεώτερη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, επανέρχεται στο θέμα και όχι μόνο εμμένει στην άποψή του, αλλά προσάπτει έλλειψη ικανότητας κατανόησης ή ότι ενεργούν με... υποβολέα προς όσους αντέδρασαν στα λεγόμενά του. 

Μάλιστα, βάζει και άλλα θέματα στο... τραπέζι, ενώ καλεί τους "θεολογούντες δημοσιογράφους" να ερευνήσουν για... santa claous σε ορθόδοξους ναούς (άρα, και οι... παπάδες δεν μας τα λένε καλά, όχι μόνο οι πολιτιστικοί σύλλογοι, έτσι;).




Ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Τα "Ρουγκάτσια" από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας σήμερα τα... ευλόγησε και ο Μητροπολίτης Βεροίας, αν και δεν ήταν... τραγόμορφα.

Ή εννοεί κάτι άλλο με τον όρο "ρουγκάτσια" ή η... μπάλα των σχολίων του αρχιμανδρίτη παίρνει και τον Μητροπολίτη Βέροιας, δεν εξηγείται αλλιώς.


Δείτε το νέο σχόλιο του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου:


ΕΝΔΙΑΦέΡΟΥΣΕΣ ΑΠόΨΕΙΣ.
Το Φέϊς Μπουκ μας δίνει όλους βήμα λόγου και έκφραση άποψης.
Προφανώς, όποιος εκφράζει άποψη, έχει και την ευθύνη των λόγων του και απευθύνεται σε αυτούς που τον ακούν.
Δυστυχώς, οι δικές μας απόψεις προ(σ)καλούν. Το θέμα είναι να εκφράζει κάποιος τεκμηριωμένη άποψη. 
Όταν ένα παιδί, έφηβος, νέος άνδρας φοράει δαιμονικό προσωπείο, δεν μας πείθουν οι νεοέλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί υπερασπιστές τέτοιων παραδόσεων και τέτοιων εθίμων.
Είναι βέβαια και κάποιοι που ψάχνουν κλούτσα να ξυστούν, όπως λέει μία παροιμία.
Στην προκείμενη περίπτωση, όσοι αντέδρασαν με την ανάρτησή μας, πρώτον δεν κατάλαβαν τί θέλουμε να πούμε. Και δεύτερο, όπως φαίνεται, έχουν όλοι συγκεκριμένο υποβολέα.
Αν τελικά υπάρχει υποβολέας και είναι συγκεκριμένο πρόσωπο, υπάρχουν πολλές μέθοδοι συνετίσεως. Ο γνούς ολίγα δαρήσεται ολίγα, και ο γνους πολλά δαρήσεται πολλά.
Χρόνια Πολλά στους δήθεν ορθόδοξους χριστιανούς, που ευλογούν τα τραγοκέφαλα ρουγκάτσια, και φυσικά όχι τα παλληκάρια μας, που χορεύουν ελληνοπρεπώς τα παραδοσιακά τραγούδια.
Και Χρόνια Πολλά σε όσους ντύνονται νύφες και χαχανίζουν στους δρόμους, αναβιώνοντας-αλοίμονο-τέτοιου είδους έθιμα.
Και κάτι τελευταίο. Από πότε, μέσα σε ορθόδοξους ναούς, ο Σάντα Κλάους, αυτός ο τρελλόγερος της Ευρώπης, μοιράζει δώρα στα παιδιά, ντυμένος την ασπροκόκκινη στολή του;
Αφορμή έρευνας γιά τους "θεολογούντες" δημοσιογράφους.
Να είστε καλά.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο