Απατεώνες όλοι οι Βεροιείς κα Κοτταρίδη;


Με επιστολή του στην εφημερίδα "Λαός", ο γνωστός γυναικολόγος της Βέροιας, Νίκος Αντωνιάδης, δημοσιοποιεί μια συνομιλία η οποία - όπως ισχυρίζεται - έγινε μεταξύ αυτού και της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Αγγελικής Κοτταρίδη.

Σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα του κ. Αντωνιάδη, η κα Κοτταρίδη αποκάλεσε όλους τους Βεροιώτες "απατεώνες" και μάλιστα όχι μία φορά, αλλά τρεις, όταν ο γυναικολόγος της είπε: "Γιατί δεν τα βρίσκετε με τους Βεροιείς, αναδείξτε μαζί την πόλη μας, και αυτοί θα σας στήσουν σε κάθε πλατεία ένα άγαλμα".

Η επιστολή του Νίκου Αντωνιάδη στην εφημερίδα "Λαός": 

Αξιότιμη κ. Κοτταρίδη,

Πρόσφατα, κάποιο μεσημέρι, σας συνάντησα σε ένα  εστιατόριο.

Περνώντας από δίπλα σας, θεώρησα σωστό, αφού συστήθηκα, να σας μιλήσω ευπροσήγορα, επαινώντας τις ικανότητες σας  σαν  αρχαιολόγο και συμπλήρωσα με την κολακευτική, ίσως υπερβολική, παρατήρηση: Γιατί δεν τα βρίσκετε με τους Βεροιείς, αναδείξτε μαζί την πόλη μας, και αυτοί θα σας στήσουν σε κάθε πλατεία ένα άγαλμα.

Η αντίδρασή σας με ξάφνιασε, ήσασταν τόσο επιθετική, είπατε –σχεδόν ουρλιάξατε– ότι “όλοι οι Βεροιώτες είναι απατεώνες, όλοι”, και το επαναλάβατε – για να το συνειδητοποιήσουν όλοι στο μαγαζί, καθώς και η παρέα μου που καθόταν στην άλλη άκρη – άλλες 3 φορές.

Στη σύντομη αναφορά μου για τα εναπομείναντα κτίρια στην αρχική είσοδο της παλαιάς Μητρόπολης μου εξηγήσατε ότι είναι κτίρια του 19ου αιώνα και ότι τα θεωρείτε μεγάλης αρχαιολογικής  άξιας, κάτι που δεν  συμπίπτει με την άποψη ημών των αδαών κατοίκων αυτής της πόλης. Τελικά από μόνη σας αναφερθήκατε στον κ. Θεόδωρο Πολυχρονιάδη, μέλος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, για να τον χαρακτηρίσετε αναιδέστατο.

Θέλω δημοσίως να σας υπενθυμίσω, ότι αν δεν ήταν οι λίγοι αυτοί φλογεροί Βεροιώτες, μαζί με τον Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα, που επέμειναν και κατάφεραν να δρομολογηθεί η αποκατάσταση της παλαιάς Μητρόπολης, εσείς δεν θα είχατε καν τη δυνατότητα να υλοποιήσετε  αυτό το έργο. Οι προσβλητικές εκφράσεις σας εσάς εκθέτουν και δηλώνουν, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον αχαριστία προς τους συμπολίτες μου.

Dr. Νικόλαος Αντωνιάδης
Ιατρός (και εις εκ των Βεροιέων Απατεώνων)
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο