Στ. Κασσελάκης: Μήπως καλύτερα να χαμογελά παρά να μιλά για τα Εθνικά; (άποψη αναγνώστη)

ΑΠΟΨΗ: Για το Κυπριακό, με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και τις απόψεις του περί μισθοφορικού στρατού και κοινωνικής θητείας (και μάλιστα για αγόρια και κορίτσια, όπως είπε) μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης το απόγευμα της Πέμπτης (21/9/2023), σε δηλώσεις του στο Αιγάλεω. 

Ωστόσο, οι δηλώσεις του κ. Κασσελάκη προκάλεσαν αρκετά σχόλια, επειδή δεν χαρακτήρισε ξεκάθαρα ως "ψευδοκράτος" το βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, αλλά αναφέρθηκε σε αυτό ως "κρατίδιο" και μετά από διόρθωση δημοσιογράφου υιοθέτησε τον όρο "ψευδοκράτος". 

Σχόλια προκάλεσαν και οι δηλώσεις του για τον μισθοφορικό στρατό στην πρώτη γραμμή, αλλά και η αναφορά του για κοινωνική θητεία "για αγόρια και κορίτσια". 

Προφανώς ο κ. Κασσελάκης δεν έχει το ίδιο χάρισμα στον λόγο, όσο στην "εικόνα". Ενδεχομένως να μην έχει βαθιά γνώση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα επικοινωνιακό "φάουλ" και μάλιστα σοβαρότατο να μην έχει ξεκάθαρα στο νου του ότι στην Κύπρο υπάρχουν κατεχόμενα και το εκεί "κρατίδιο" (όπως το χαρακτήρισε αρχικά), είναι ένα ψευδοκράτος, που δεν αναγνωρίζεται από καμία χώρα, πλην της Τουρκίας.

Μήπως, τελικά, η υπερβολική έκθεση θα... απομυθοποιήσει τον άνθρωπο που με 5 ατάκες και ένα πλατύ χαμόγελο κατάφερε να πάρει το 45% των ατόμων που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ; Των κανονικών - παλιότερων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, και των 40.000 που μπήκαν στο κόμμα την τελευταία στιγμή, για τον βγάλουν πρόεδρο; 

Αλ. Εξ. 

***

Επί των δηλώσεων Κασσελάκη έκανε δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου, αναφέροντας:

Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του  Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» (δηλ. των Τούρκων). 

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. 

Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. 

Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μήπως οι φίλοι μας Συριζέοι πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά πριν μα φυτέψουν έναν αρχηγό της αντιπολίτευσης που δεν γνωρίζει καθόλου από πολιτική και εμφανως ούτε καυέχει την Ελληνική γλώσσα.Ευχαριστώ Χ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο