Μέχρι τον Ιούλιο η λειτουργία του ΕΣΔΑ Ημαθίας με την «Καποδιστριακή» σύνθεση

Με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το πρωί το Δ.Σ. του ΕΣΔΑ Ημαθίας, η σύνθεση του οποίου θα παραμείνει –κατά τα φαινόμενα- μέχρι το Σεπτέμβριο που αναμένεται να αντικατασταθεί με τη νέα Διοικούσα Επιτροπή.

Ο δε προϋπολογισμός του ΕΣΔΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Απορριμμάτων) που θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος Μαρτίου και ο Σύνδεσμος θα λειτουργεί μέχρι τον Ιούνιο, οπότε και θα εκδοθεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα. Θα ακολουθήσει η εκλογή αντιπροσώπων από τους Δήμους ενόψει και των νέων δεδομένων.

Εξάλλου επίκειται η σύσταση, σε επίπεδο Περιφέρειας, ενός νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), με πρόβλεψη να λειτουργούν και παρατήματα σε κάθε Νομό. Διοικητικά και διαχειριστικά, όμως, θα επικρατεί ο φορέας της Περιφέρειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά βέβαια θα ρυθμιστούν από το προεδρικό Διάταγμα που αναμένεται να εκδοθεί σε λίγους μήνες.
Στη χθεσινή σύντομη συνεδρίαση μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η παραλαβή του έργου αποκατάστασης της ανενεργής χωματερής του Τριποτάμου και η βελτίωση χώρου μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών.

Συζητήθηκε επίσης και εγκρίθηκε η συνέχιση του προγράμματος ανακύκλωσης στο Νομό λόγω λήξης της προηγούμενης σύμβασης και ορίστηκε ως μέλος στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος, εκ μέρους του ΕΣΔΑ, ο κ. Χρήστος Τσιούντας με αναπληρωτή τον κ. Κώστα Καρέλη.

Επίσης συμφωνήθηκε εκ των ενόντων και των αναγκών, να περιέλθει στο Δήμο Βέροιας το όχημα μεταφοράς σκουπιδιών του πρώην Δήμου Μελίκης που εξυπηρετούσε δημοτικά διαμερίσματα των Καποδιστριακών Δήμων Βέροιας, Μελίκης, Αλεξάνδρειας, Αντιγονιδών κ.λπ. Το αυτοκίνητο θα το πάρει ο Δήμος Βέροιας που έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό και όταν θα προμηθευτεί ο ΕΣΔΑ το δεύτερο όχημα που οφείλει στον Σύνδεσμο η «Ελληνική Εταιρία» θα διατεθεί στο Δήμο Αλεξάνδρειας ενώ δεν αποκλείστηκε και μια σύμβαση εργασίας μεταξύ των δύο Δήμων για τις ανάγκες της αποκομιδής, από όλες τις περιοχές.

Από τα θέματα της συνεδρίασης, αναβλήθηκε μετά από αίτημα της Δημάρχου Βέροιας η λήψη απόφασης για μελέτη ωρίμανσης έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και η έγκριση ή μη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΕΣΔΑ και Δήμου Βέροιας για υποβολή Τεχνικών Δελτίων χρηματοδότησης έργων «ολοκλήρωσης και διαχείρισης απορριμμάτων» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, και κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα.

Σ. Γκ.


Πηγή: Εφημερίδα "Λαός" -  laosver.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο