Πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη - Η 5η συνάντηση στην Ημαθία

Για 4η συνεχόμενη φορά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής συνάντηση για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Προήδρευσε ο αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Διονύσης Ψωμιάδης και συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων του τουρισμού από την Χαλκιδική καθώς επίσης και ο υπεύθ. Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας κ. Γιώργος Σαλιάγκας.

  Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η συγκρότηση επταμελούς Επιτροπής Τουρισμού της Π.Κ.Μ. με εισηγητικό ρόλο προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και με ρόλο τον στρατηγικό σχεδιασμό, την κατάρτιση και υλοποίηση των Προγραμμάτων Τουριστικής Προβολής κ.ά.,  η οποία ορίστηκε και συμμετέχει σαυτήν ο κ. Γιώργος Σαλιάγκας.
    Η καθιέρωση ενιαίου brandname με σλόγκαν για την Περιφέρεια, ώστε να εμφανίζεται στο εξωτερικό και σε κάθε δράση της, θέμα για το οποίο κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις, μεταξύ των οποίων και της Ημαθίας. Ο κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, λέγοντας ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η καθιέρωση ενός brandname, κατέθεσε την πρόταση η Περιφέρεια να εμφανίζεται ως ΕΛΛΑΔΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  (GREECE – CENTRAL MACEDONIA – IN ALEXANDER΄S LAND).
  Αποφασίστηκε το θέμα να ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρία marketing, η οποία έχοντας υπόψη όλες τις προτάσεις να καταθέσει τις δικές της και η απόφαση να παρθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
  Συζητήθηκε επίσης το θέμα της θαλάσσιας διασύνδεσης Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης – Πιερίας, καθώς επίσης αποφασίστηκε η έκδοση ενιαίων εντύπων και τουριστικών dvd σε επίπεδο περιφέρειας, η δημιουργία Γραφείου Τουριστικής Ενημέρωσης στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και η συμμετοχή με διάφορες μορφές τουριστικής προβολής σε μεγάλες διοργανώσεις στη Θεσσαλονίκη το 2012, που γιορτάζει τα 100 χρόνια απελευθέρωσής της.
  Στην τοποθέτησή του ο κ. Καραπαναγιωτίδης για τα θέματα αυτά, τόνισε την αναγκαιότητα της τουριστικής προβολής της περιοχής με ότι μέσο είναι διαθέσιμο, η συνεργασία με τις Δ/νσεις του Ε.Ο.Τ. σε όλες τις χώρες που μπορούν να βοηθήσουν με την αποστολή δημοσιογράφων και τουριστικών γραφείων του εξωτερικού, καθώς και η συνεργασία όλων των φορέων της Περιφέρειας για την επίτευξη των στόχων αυτών.
  Αποφασίστηκε τέλος η συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού για το 2012 της Περιφέρειας. Η πρόταση για την επιλογή των Εκθέσεων θα γίνει από την Επιτροπή Τουρισμού μέχρι το τέλος Μαϊου, αφού λάβει υπόψη της τις προτάσεις όλων των φορέων της Κ.Μ. που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Απριλίου.
  Η 5η συνάντηση θα γίνει στην Ημαθία με την ευθύνη του Αντ/ρχη κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο