Τα νέα Νομικά Πρόσωπα του δήμου Βέροιας και οι διοικήσεις τους

Την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του δήμου, ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Τα νομικά πρόσωπα που θα λειτουργήσουν στα πλαίσια του νέου διευρυμένου Δήμου είναι τα ακόλουθα. 

1. Ένα ΝΠΔΔ με αντικείμενα, την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, την παιδεία και αθλητισμό. Στο νέο αυτό νομικό πρόσωπο εντάσσονται τα ακόλουθα νομικά πρόσωπα που ήδη λειτουργούν και  συγκεκριμένα.
ΚΑΠΗ
Ολυμπιακή Στέγη Δ. Βικέλα
ΔΑΚ
2. Κοινωφελής Επιχείρηση με αντικείμενα τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Στο νέο αυτό νομικό πρόσωπο εντάσσονται τα ακόλουθα νομικά πρόσωπα που ήδη λειτουργούν και συγκεκριμένα,
ΚΕΠΑ
ΔΗΚΕΑΠ
3. ΔΗΠΕΘΕ
4. Το ίδρυμα «Βρεφονηπιακός σταθμός Θ. Ζωγιοπούλου», το οποίο και παραμένει ως έχει.
5. Η Αναπτυξιακή Α.Ε.
6. Η σχολική επιτροπή Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης. Στο νομικό αυτό πρόσωπο ενσωματώνονται όλες οι σχολικές επιτροπές που αναφέρονται σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
7. Η σχολική επιτροπή Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης. Στο νομικό αυτό πρόσωπο ενσωματώνονται όλες οι σχολικές επιτροπές που αναφέρονται σε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
8. ΔΕΥΑ.

Η διοίκηση του Νομικού Προσώπου
Για την διοίκηση του νέου Νομικού Προσώπου αποφασίσθηκε η συγκρότηση 11μελούς διοικητικού συμβουλίου. Πρόεδρος ορίσθηκε ο Παύλος Παυλίδης, αντιπρόεδρος ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος, μέλη οι κ. Ν. Τσαμήτρος, Πουλασουχίδης, Σοφρόνωφ, Βεσυρόπουλος, Παναγιωτίδης, Η. Τσαμήτρος, και από πολίτες οι Ιωάννα Μπρανιώτη και Αναστασία Λαζαρίου (απομένει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων).

Η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης
Για την διοίκηση της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης αποφασίσθηκε η συγκρότηση 11μελούς διοικητικού συμβουλίου. Πρόεδρος ορίσθηκε ο Γιώργος Μιχαηλίδης, αντιπρόεδρος ο Νίκος Τσαμήτρος και μέλη η Μαρία Παπαϊωάννου, ο Άρης Λαζαρίδης, η Χρύσα Σαββαΐδου, ο Βασίλης Γιαννουλάκης, η Δημητρούλα Γκέκα, ο Μίλτος Κοΐμτζής, πολίτης ορίσθηκε η κ. Ειρήνη Σαββίδου ενώ αναμένονται τα ονόματα εκπροσώπου των εργαζομένων και του Επιμελητηρίου.

Διοικήσεις σχολικών επιτροπών
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τον συγχώνευση των σχολικών επιτροπών και την δημιουργία δυο νέων, μιας σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και οι διοικήσεις τους θα έχουν 13 μέλη. Στην Σχολική Επιτροπή Α΄θμιας Εκπαίδευσης Δήμου πρόεδρος ορίσθηκε ο Βασίλης Παπαδόπουλος και αντιπρόεδρος ο κ. Συμεωνίδης και μέλη από το Δημοτικό Συμβούλιο κ. Τσαμήτρος, Αγγελίνας, Παπαϊωάννου, Γκαμπέσης, Κουμτσίδης και από την δημοτική κοινότητα την Αντωνία Νικολαΐδου. Στην Σχολική Επιτροπή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δήμου πρόεδρος ορίσθηκε ο Αντώνης Καγκελίδης, αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Σουμελίδης και μέλη οι κ. Κουτσαντάς, Πουλασουχίδης, Σταυροπούλου, Παπαδόπουλος, Κωστογλίδου και από την δημοτική κοινότητα η Δέσποινα Βεργώνη.

Αντικατάσταση Μιχαηλίδη στην Αναπτυξιακή
Αντικαταστήθηκε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ο Γιώργος Μιχαηλίδης με τον Λάζαρο Πουλασουχίδη. Στο νέο σχήμα πρόεδρος θα ψηφιστεί ο κ. Κουτσαντάς και μέλη οι κ. Παυλίδης. Κορωνάς, Πουλασουχίδης και Βεσυρόπουλος.

Πηγή: pliroforiodotis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο