Διαμαρτυρία για το σχολείο της Σφηκιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Τ. Χατζηαθανασίου: "Θα παραιτηθώ αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα"

Με πανό κατέκλυσαν χθες το βράδυ την αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Βεργίνας οι μαθητές, γονείς και κάτοικοι της Σφηκιάς, για να διαμαρτυρηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα, για την αναγγελθείσα συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Σφηκίας με το Σχολείο των Ριζωμάτων.

 
Στη συζήτηση που διεξήχθη για το θέμα, η μοναδική άποψη που εκφράστηκε ήταν η αντίθεση στο κλείσιμο του σχολείου, καθώς η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, λόγω της ορεινής της θέσης (δυσκολία στη μεταφορά, άσχημες καιρικές συνθήκες, ακαταλληλότητα του σχολείου στο οποίο μεταφέρονται κλπ).


Τελικά, αποφασίστηκε να κλεισθεί ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε αντιπροσωπεία από τον Δήμο Βέροιας, με τη Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας και τους τρεις επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και αντιπροσωπεία γονέων και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να εκφράζουν την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των πολιτικών φορέων στην απόφαση αυτή.

Μάλιστα, θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητα που υπάρχει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου δήλωσε κατηγορηματικά πως αν το υπουργείο δεν ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Σφηκιάς, για το μη κλείσιμο του σχολείου, θα παραιτηθεί, καθώς, όπως είπε, "δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκεται στη θέση αυτή".

Σκληρός στις εκφράσεις του ήταν και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος χαρακτήρισε εξωπραγματικούς, που "ζούνε στη γυάλα τους", αυτούς που αποφάσισαν, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, το κλείσιμο του σχολείου, "αναιρώντας", όπως πρόσθεσε, τις ίδιες τις προϋποθέσεις που το Υπουργείο έθεσε για τις συγχωνεύσεις.

Το οξύμωρο δε, είναι ότι ένα άλλο σχολείο, στον ίδιο ορεινό όγκο και περιοχή, αυτό του Δασκίου, δεν έκλεισε, επειδή οι λόγοι της μη συγχώνευσης ίσχυσαν σε εκείνη την περίπτωση...

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/3/11, 11:18 π.μ.

    απο ορθογραφία βλέπω μικροί και μεγάλοι είστε άστα να πάνε! μάλλον όντως το χρειάζεστε το σχολείο ...όλοι μικροί και μεγάλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/3/11, 2:50 μ.μ.

    Η ορθογραφία σε σκότισε σπουδαγμένε παλιοχαρτογιακά.
    Έλα να δεις πως ζουν εκει πάνω πρώτα. Το μέλλον των παιδιών και οι ευκαιρίες τους, δεν είναι ίσα με τα δικά σου.
    Την ορθογραφία είδες. Άντε παρα πέρα ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνος22/3/11, 5:16 μ.μ.

    Η ορθογραφία δείχνει πολλά. Τα συγχαρητήρια σε αυτόν που τους μαθαίνει γράμματα! Ας πάρουν τα παιδιά από το μονοθέσιο σχολείο μήπως και προκόψουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρήκατε ευκαιρία ορισμένοι να το πάτε αλλού το θέμα... Ο δάσκαλος που διδάσκει τα παιδιά φταίει που οι γονείς τους δεν είχαν την ευκαιρία για μόρφωση;

    Ή μήπως θέλετε ο δάσκαλος να κάνει μάθημα και στους γονείς;

    Ας πάνε, λοιπόν, στα Ριζώματα, δε βαριέσαι... Το πολύ - πολύ να μείνουν και τα νέα παιδιά κούτσουρα, αυτό που μετράει, άλλωστε, είναι να "την πούμε" στον δάσκαλο, ποσώς μας ενδιαφέρει το θέμα. Μαζί σας είμαστε!

    Φωτιά στον δάσκαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/3/11, 7:02 μ.μ.

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ,ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ,ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΑΚΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/3/11, 8:29 μ.μ.

    ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το τελευταίο σχόλιο τα λέει ΟΛΑ... Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε 1000 φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο