Ομόφωνα αθώος ο πρώην δήμαρχος Απ. Παύλου Λευτέρης Βαλαβάνης

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο πρώην δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Λευτέρης Βαλαβάνης, ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για υπεξαίρεση 57.300 ευρώ, χρήματα που προήλθαν από υπηρεσία άντλησης βοθρολυμάτων. 

Για το θέμα αυτό, ο κ. Βαλαβάνης σε συνέντευξη τύπου είχε υποστηρίξει ότι το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων δεν αναγνώρισε τις πληρωμές που πραγματοποίησε με το ποσό των 57.300 ευρώ και τον καταδίκασε για υπεξαίρεση. 

Υπογράμμισε ότι μπορεί η πολιτική που ακολουθήθηκε να μην ήταν ορθή, δεν έβλαψε όμως ούτε τον δήμο ούτε τους δημότες. «Μπορεί να πουν κάποιοι ότι ήμουν κακός δήμαρχος. Είναι δικαίωμά τους. Θα μπορούσα να παραπεμφθώ για παράβαση καθήκοντος όχι όμως για υπεξαίρεση» είχε δηλώσει τότε.

Την Τετάρτη 2/3, εκδικάστηκε η έφεση του κ. Βαλαβάνη στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και κρίθηκε ομόφωνα αθώος. Σημαντικό ρόλο στην αθώωσή του έπαιξε η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που προσκόμισε, έκθεση που πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο, μέσα από την οποία φαινόταν που πληρώθηκε μέχρι και το τελευταίο λεπτό από τις 57.300 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Βαλαβάνης ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την πραγματογνωμοσύνη, αλλά τόσο ο τότε δήμαρχος Απόστολος Νεστορόπουλος όσο και οι δημοτικοί του σύμβουλοι είχαν αρνηθεί.

Πηγή: pliroforiodotis.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Το οτι αθωωθηκε κυριες και κυριοι δεν σημαινει οτι αθωωθηκε και στην συνειδηση των συναδελφων του και συνεργατων στο Δημοτικο Συμβουλιο της τοτε Διοικησης και αυτο διοτι το να μην εχεις την ευθιξια να ενημερωνεις τους συμβουλους σου για οποιο μη νομοτυπο αποφασιζεις να κανεις και να λειτουργεις ως μικρος ηγεμονισκος και παντογνωστης λουζεσαι τα αποτελεσματα. Συνεπως στην βαθμολογηση στην κοινωνια για μενα τουλαχιστον ειναι αρνητικος και φοβερα εγωπαθης. Οι δημοτες του Μακροχωριου γνωριζουμε πλεον καλα οτι οι λογικες εγωπαθειας, τυχοδιωκτισμου και μη σεβασμου των συνεργατων δειχνει ανθρωπο με κοινωνικα κριτηρια ακαταλληλο για διαχειρηση κοινων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κος Βαλαβανης με την ολη συμπεριφορα του επληξε ανεπανορθωτα το κυρος και την ακεραιοτητα ολων των συνεργατων του και προφανως για την δικη του υστεροφημια ειχε αυτος την ευθυνη, ομως για αυτην των συνεργατων του με τα λαθη μη ενημερωσης και εγωισμου που τον διακατεχει δεν ειχε κανενα δικαιωμα, συνεπως ειναι κοινωνικα υπευθυνος για την δυσφημηση που υπεστη η Δημοτικη του ομαδα.
    Αν μη τι αλλο αυτο χαρακτηριζεται ως καταπταιστη συμπεριφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι πρών συνεργάτης του Κου Βαλαβάνη και διαβάζοντας τα συγκεκριμένα σχόλια , το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εκπλήσομαι. Δεν έχω πρόθεση να απολογηθώ για τον Κο Βαλαβάνη ούτε σκοπεύω να κάνω τον συνήγορο του αλλά μακάρι όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά να είχαν το ήθος του και την ακεραιότητα του. Όσον αφορά αν ενημέρωνε τους συναδέλφους του καλό θα ήταν να το ερευνήσεται το θέμα , διότι είτε σας έδωσαν λάθος πληροφορίες ή ανήκατε στην δημοτική του ομάδα. Αν ισχύει το δεύτερο μάλλον Κύριοι βγάζεται χολή.
    Η πολιτική δεν είναι επικοινωνία και ετεροχρονισμένη κακοπροαίρετη κριτική.
    Προσωπικά πιστεύω πως οι άνθρωποι που έχουν πολιτκό ήθος , κοινωνική και επαγγελματική υπόσταση δεν κρύβονται ,άλλά εμφανίζονται επώνυμα και επιχειρηματολογούν δίχως κορώνες. Ακόμη μια φορά με πιάνει η θλίψη.....

    Θεόδωρος Αντωνιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε " Αντωνιαδη" γνωριζει ο κος Αντωνιαδης οτι σχολιασατε τα σχολια;
    Τελος παντων προσπερνω την "χολη", προσπερνω την ανωνυμια και στεκομαι στο θρασος του "καμπουρη" να μην μπορει να την "καμπουρα" του.
    Η κοινωνια ξερει γιαυτο και επιστρατευθηκε ο κατοικος Αθηνων (????) να υπερασπισθει τον τεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Panos,

    Τον αριθμό τηλεφώνου μου τον ξέρεις , άρα δεν έχεις παρά να τσεκάρεις αν σχολίασα ή όχι.
    Το ότι έγινα κάτοικος Αθηνών χαρά σας έδωσε παρά λύπη. Εσείς ξέρετε....Είμαι περήφανος για αυτό που κάνω και εδώ που βρίσκομαι.
    Ο Αντωνιάδης Δεν επιστρατεύεται για κανέναν και για οποιοδήποτε λόγο. Δεν υπηρξα στη ζωή μου "σφυοκάμπτης"Δεν έγλειψα και δεν θα γλέιψω ποτέ για να πορευθώ στη ζωή μου.
    Για να μην κουράζω, βγήκα αληθινά , ειλικρινά και επώνυμα. Την επόμενη φορά σε ανώνυμα δεν απαντώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο