Σχόλιο στο θέμα: "Εικόνες ΑΙΣΧΟΥΣ στο Βήμα του Απ. Παύλου - Πριν και Μετά"

  
Οι αδαείς και δεισιδαίμονες Έλληνες ήταν αδιάφοροι για την τέχνη και τα μνημεία τους".;

Οι Έλληνες που πολύ μετά του Περικλή δημιούργησαν τα θαύματα της Βυζαντινής Τέχνης. Οι Έλληνες που, ακόμα και κάτω από την Οθωμανική κατοχή, δημιούργησαν σχολές τέχνης και χειροτεχνίας. Οι ΄Ελληνες που παρά 400 χρόνια τουρκικής κατοχής, διατήρησαν με πείσμα τη γλώσσα και τη θρησκεία τους. Οι ίδιοι ΄Ελληνες που κατά τον αγώνα για την ανεξαρτησία τους έστειλαν στους Τούρκους στρατιώτες βόλια να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. Ναι, εναντίον τους.
Οι Τούρκοι στρατιώτες κλεισμένοι στην Ακρόπολη έμειναν από πολεμοφόδια και άρχισαν να καταστρέφουν τις κολώνες για να αφαιρέσουν το μολύβι να κάνουν με αυτό βόλια. Οι ΄Ελληνες τους έστειλαν πολεμοφόδια με το μήνυμα, "Να τα βόλια, μην αγγίξετε τις κολώνες".

Όχι δεν είναι λόγια μιας ταπεινής αναγνώστριας. Είναι ο λόγος μιας μεγάλης ελληνίδας, της Μελίνας Μερκούρη στο Oxford Union την εποχή που πάλευε για τα μάρμαρα του Παρθενώνα.
Το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μου ανεξάρτητου αξιώματος,μου θύμισαν ότι τελικά δεν είναι όλοι
αδιάφοροι με έκανε να ανατρέξω στον παραπάνω λόγο Εύχομαι το μέλλον να δικαιώσει όλους εκείνους τους ρομαντικούς που χρόνια τώρα ονειρεύονται μια άλλη ΒΈΡΟΙΑ.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/3/11, 11:25 μ.μ.

    Μόνο να ρωτήσω θέλω.
    Αντί να πάνε αυτοί που πήγανε, δεν θα μπορούσαν να φροντίζουν τον χώρο νέα παιδιά, να δείνουν και το παράδειγμα. Τόσα κατηχητικά έχει στη Βέροια. Υπο τύπον εκδρομής, δεν μπορούν για δέκα λεπτά να περνάνε ιδιαίτερα απο το Βήμα;
    Θα μπορούσαν εάν διέθεταν αμελητέο χρόνο μια φορά την εβδομάδα, ο περιβάλλων χώρος των εκκλησιών μας να μην μας προσβάλει.
    Μόνο λόγια και νουθεσίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν αναγκαία η κίνηση και σίγουρα θα μπορούσαν πολλοί να κάνουν το ίδιο. Και τα παιδιά του κατηχητικού, και τα παιδιά από τις πολιτικές νεολαίες και τα δικά σας τα παιδιά και τα δικά μας τα παιδιά.

    Όπως και στα παιδιά που κάνουν γκράφιτι στους τοίχους, γράφουν αισχρά μηνύματα ή - το χειρότερο από όλα - κάνουν χρήση ναρκωτικών...

    Το μνημείο ανήκει σε όλους, όχι μόνο στα παιδιά του κατηχητικού...

    Αλλά, πέρα από όλα αυτά, το θέμα είναι ότι η αρμοδιότητα για την καθαριότητα είναι του Δήμου. Και επειδή - όπως άφησε η κίνηση να εννοηθεί - ο Δήμος δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, οι δύο αντιδήμαρχοι (ο ένας μάλιστα της καθαριότητας!) αποφάσισαν να το κάνουν σε μορφή εθελοντισμού.

    Δυστυχώς, το αυτονόητο γίνεται είδηση, αλλά αν είναι να έχουμε καθαρά μνημεία και γενικά, καθαρή πόλη, ας είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/3/11, 8:37 π.μ.

    Βρέθηκαν κι άλλοι λαϊκιστές. Στις Σέρρες.
    Μακάρι να γεμίσουμε τέτοιους λαϊκιστές.
    http://www.infoserres.gr/serres/index.php/component/content/article/36-top-a/3722--serrealistas.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο