Δεν κλείνει η ΕΒΖ, διαβεβαιώνει ο Σκανδαλίδης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην κλείσουν οι μονάδες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και να ανοίξουν σε μια καινούργια στρατηγική και τα δυο εργοστάσια σε Ξάνθη και Λάρισα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη. 


«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι κάτω από τον έλεγχο της ΑΤΕ. Η πρόθεσή μας είναι όχι μόνο να μην κλείσουν τα εργοστάσια της ζάχαρης αλλά να ανοίξουν και τα άλλα δυο σε μια καινούργια στρατηγική, αλλά εδώ θα χρειαστεί μια διαδικασία. Δεν εξαρτάται από εμάς, είναι και θέμα οικονομικών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης. Υποστήριξε ότι η ΑΤΕ, έχει ένα χαρτοφυλάκιο που σήμερα εξυγιαίνεται και είναι αναγκασμένη να απεμπλακεί από τη συμμετοχή της κάποιες βιομηχανίες. Νωρίτερα, πάντως, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΒΖ Μανώλης Λαλογιάννης έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και της ΑΤΕ, υποστηρίζοντας ότι «σκόπιμα απαξιώνουν την ΕΒΖ, προκειμένου να τη δώσουν για ένα κομμάτι ψωμί».

Για το θέμα της Δωδώνης, όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμα κάποια απόφαση, σημειώνοντας ότι οι προθέσεις της τράπεζας έχουν γίνει κατά καιρούς γνωστές. «Η πρόθεση μας είναι μέσα σε οποιαδήποτε σύνθεση να υπάρχει οπωσδήποτε ο συνεταιρισμός για να κρατήσει την παράδοση και τη διαδικασία, γιατί αυτή αποτελεί μια ναυαρχίδα της πολιτικής μας», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διαφωνίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αναφορικά με το περίφημο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ.ευρώ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη να "καρφώσει" τις υπουργούς Λούκα Κατσέλη και Τίνα Μπιρμπίλη, οι οποίες διαφώνησαν με την ιδιωτικοποίηση εισηγμένων στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ.

«Το να βγαίνει ο καθένας και να παίρνει θέση έτσι απόλυτα, δεν νομίζω ότι προσφέρει», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σκανδαλίδης, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια πάγια κοινή τακτική για τη χώρα, βασικά δίκτυα και υποδομές να μένουν υπό τον δημόσιο έλεγχο».

«Δεν μπορούμε να παίρνουμε δογματικές θέσεις, αρνητικές ή θετικές, προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Οι απελευθερώσεις των αγορών απαιτούν διαφορετικές κινήσεις, να έρθει το υπουργείο Οικονομικών να φέρει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και να το συζητήσουμε» υπογράμμισε.

Της Κάτιας Γερακαρίτου - voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο