Μέσα στο Μάρτιο η συμφωνία για τη μείωση των διοδίων

Μέσα στο Μάρτιο θα ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και των κοινοπραξιών που κατασκευάζουν κι εκμεταλλεύονται τους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας, για τη μείωση των  αντίτιμων των διοδίων. 
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, Γ. Μαγκριώτης, σήμερα (01/03) σε ημερίδα για τους αυτοκινητόδρομους παραχώρησης, η μείωση των διοδίων θα είναι δραστική στα υπό κατασκευή τμήματα.

Ακόμη, ο κ. Μαγκριώτης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τους οδηγούς που κάνουν πολύ συχνές διαδρομές, με εκπτωτικές κάρτες.
Τη διαφορά κόστους από τη μείωση των διοδίων θα την επιβαρυνθεί το Δημόσιο μέσα από τα προβλεπόμενα μελλοντικά έσοδά του από την εκμετάλλευση των αυτοκινητόδρομων.

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα λειτουργήσουν επτά σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό, ενώ ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το κόστος συντήρησης της Εγνατίας Οδού υπολογίζεται σε 60 - 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ αποτελεί δρόμο που έχει αλλάξει τα δεδομένα στη βόρειο Ελλάδα και την Ήπειρο.

“Για να φτάσει κάποιος, πριν την κατασκευή της, από την Ηγουμενίτσα στους Κήπους χρειαζόταν να διανύσει 820 χιλιόμετρα, κάνοντας 12 ώρες διαδρομή, ενώ ετησίως υπήρχαν 80 -90 νεκροί. Σήμερα, η διαδρομή καλύπτεται σε 6 ώρες και έχουμε 6 με 8 ατυχήματα τον χρόνο”, επεσήμανε ο κ. Μαγκριώτης.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο