Στον εθελοντικό καθαρισμό του Δέλτα Αξιού συμμετέχουν οι Οικολόγοι Πράσινοι της Ημαθίας

Στον εθελοντικό καθαρισμό του Δέλτα Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα θα συμμετάσχουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι Ημαθίας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:


«Εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι Ημαθίας συμμετέχουμε στην εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών που διοργανώνει ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ ΛΟΥΔΙΑ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ σε συνεργασία με Δήμους της περιοχής (Δήμο Δέλτα, Δήμο Αλεξάνδειας) καθώς και τοπικούς συλλόγους, ομάδες και περιβαλλοντικές οργανώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ελάτε να περάσουμε μαζί «Mία μέρα για το Δέλτα». Η ρύπανσή του από σκουπίδια από τη γύρω περιοχή, αλλά και από την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που υποβαθμίζουν το Εθνικό Πάρκο.

Πέραν του περιβαλλοντικού κόστους και της αισθητικής υποβάθμισης, δημιουργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν τόπο χωρίς αξία, που προσφέρεται για παράνομες δραστηριότητες. Ήρθε ο καιρός να το αλλάξουμε αυτό! Να δώσουμε το μήνυμα ότι το Εθνικό Πάρκο είναι υπόθεση όλων μας! 

Από την Βέροια η ομάδα εθελοντών που θα συμμετάσχει στον καθαρισμό στις εκβολές του Λουδία θα ξεκινήσει από την ΕΛΗΑ στις 9.00 το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου 2011. Μετά από τον καθαρισμό θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο καθώς και παρατήρηση των πουλιών της περιοχής με κυάλια και τηλεσκόπια που θα φέρει ο Φορέας Διαχείρισης και τα μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6973015459».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο