Περί Ειδικών Συνεργατών του Δήμου Βέροιας

Οι Ειδικοί Συνεργάτες σε ένα Δήμο είναι απαραίτητοι και αποτελούν τους συμβούλους του εκάστοτε Δημάρχου, καθώς, όπως είναι φυσικό, ένας ή μία Δήμαρχος δεν μπορεί να είναι γνώστης των πάντων. 

Από τους ειδικούς συνεργάτες περιμένει ο εκάστοτε Δήμος τις επιστημονικές, τεχνικές, κοινωνικές και άλλες πολλές υπηρεσίες και γνώσεις τους, ώστε να προωθηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζητήματα του Δήμου.

Στη Βέροια, μάθαμε στο τελευταίο συμβούλιο πως είναι εφτά άτομα, με προϋπολογισμό της ετήσιας μισθοδοσίας τους πάνω από 300.000 ευρώ. Θεωρούμε άκρως λαϊκιστικό να αποτελεί αυτό μομφή προς την Δήμαρχο... 

Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο "αλλά"... Οι ειδικοί συνεργάτες να είναι και φαίνονται άξιοι για τον υψηλό μισθό τους... Να αποτελούν υπόδειγμα εργατικότητας, ευγένειας, εξυπηρέτησης κλπ κλπ προς όλους. Και, φυσικά, να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και με όρεξη... 

Ακόμα και αν αυτή η δουλειά είναι η αποστολή ενημερωτικών δελτίων Τύπου του Δήμου Βέροιας προς όλους, χωρίς διακρίσεις ή αδιαφορία.

Αν τα έχουν όλα αυτά και αν παράγουν έργο ουσιαστικό, χαλάλι τους. Αν όχι, "μπράβο" τους που "έπιασαν την καλή" με την υψηλόμισθη θέση τους...

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/4/11, 2:50 μ.μ.

    Αν έχω καταλάβει καλά χρειάζονται τόσοι πολλοί βοηθοί[σύμβουλοι,γραμματείς τώρα ΕΙΔΙΚΟΙ]ή δήμαρχος δεν χρειάζεται τότε,και φυσικά μπορεί να πάει σπίτι της!Τόσα λεφτά διαθέτει ο μέγας δήμος μας?Αντι να προσλάβει υπαλλήλους καθαριότητας και εργάτες,κοιτάει να βολέψει μερικούς ΑΧΟΡΤΑΓΟΥΣ,σαν δεν ντρέπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπαμε αγαπητέ ανώνυμε, το ότι είναι 7 άτομα για ένα δήμο των 70.000 κατοίκων θα μπορούσε - θεωρητικά - να τους δικαιολογεί. Αυτή η πληροφορία από μόνη της, δεν μπορεί να αποτελεί μομφή για την δήμαρχο.

    Το θέμα είναι αν και κατά πόσο αξίζουν τα λεφτά τους και αυτό δεν μπορούμε έτσι απλά να το πούμε. Διότι, αν το πούμε έτσι - ελαφρά τη καρδία - είναι λαϊκισμός και μάλιστα, χειρίστης μορφής.

    Όσο για τους υπαλλήλους καθαριότητας, φυσικά και χρειάζονται, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να διώξουμε σώνει και καλά τους συνεργάτες ή να τους ανεβάζουμε σε απορριμματοφόρα. Είναι άλλοι πόσοι δημοτικοί υπάλληλοι που - ενδεχομένως - να τους ταίριαζε γάντι η δουλειά.

    Είναι σαν να λέμε, τί τον θέλουμε τον δάσκαλο σε ένα σχολείο, από την στιγμή που δεν έχουμε καθαρίστρια. Έτερον εκάτερον.

    ΑΡΚΕΙ ο δάσκαλος να είναι παραγωγικός και να μην έχει τα τυπικά ή -κυρίως - ουσιαστικά προσόντα μίας - κατά τα άλλα συμπαθούς - καθαρίστριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/4/11, 9:53 μ.μ.

    Υπάρχουν όπως ανέφερα και πριν [ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ] και μην συγκρίνεις δασκάλους και καθαρίστριες καταλαβαινόμαστε νομίζω!Οι συνεργάτες φτάνουν,δημοτικούς υπαλλήλους χρειαζόμαστε να καθαριστεί η πόλης,όχι πολυλογάδες και οραματιστές έχουμε αρκετούς απο δαύτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ, ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.
    ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΔΩΣΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ.
    Τα νέα συνθήματα για Βέροια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο