Η καταστροφική μανία χτύπησε και πάλι στη Βέροια

Απαράδεκτες εικόνες, με σπασμένα μπουκάλια από μπύρες και ρετσίνες, αλλά και ρημαγμένες κολώνες φωτισμού, αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι περαστικοί από την πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.
 
Μια εικόνα που φυσικά δεν τιμά την πόλη, αλλά πραγματικά προκαλεί απορία πως έγιναν όλα αυτά χωρίς να τα αντιληφθεί κανείς, ώστε να καλέσει την αστυνομία πριν γίνει το κακό ή πως κανένας αστυνομικός που περιπολούσε το βράδυ, δεν αντιλήφθηκε τον βανδαλισμό στην καρδιά της Βέροιας...

Τίθεται άμεσα θέμα αυστηρότερης αστυνόμευσης, αλλά κυρίως, εύρεση και παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που αδιάκριτα και ευκαίρως - ακαίρως καταστρέφουν τα πάντα στον διάβα τους.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/4/11, 7:57 π.μ.

    Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΕΙΔΕ Η ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ,ΚΑΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/4/11, 12:24 μ.μ.

    Τα τσογλάνια που τριγυρίζουν εκεί εδώ και ένα χρόνο δεν τα βλέπει κανείς; Τι αστυνόμευση και τιμωρία γράφετε; Εγώ έκανα τις ζημιές μέσα από το σπίτι μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλούμε ΟΧΙ greeklish.

    Τώρα για το εάν καταγράφουν οι κάμερες, υποτίθεται για αυτό ξοδέψαμε μερικές χιλιάδες ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/4/11, 1:06 μ.μ.

    ΣΩΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ,ΝΤΡΟΠΗ,ΑΙΣΧΟΣ,ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟΣΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΡΑΓΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ,Ή ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάκης Β.3/4/11, 2:46 μ.μ.

    Θλιβερή, όντως, η εικόνα του βανδαλισμού, καθώς και κάθε άλλης καταστροφής της δημόσιας περιουσίας μας (και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς). Ακόμη πιο θλιβερό, όμως, είναι το γεγονός ότι έχει χαθεί πλέον η εμπιστοσύνη και η κοινωνική μας συνοχή, κάτι που εδώ και καιρό θέτει σε αμφισβήτηση το αν τελικά η Βέροια είναι πραγματική πόλη ή απλά ένας τόπος στον οποίο κατοικούν άνθρωποι ξένοι – αποξενωμένοι μεταξύ τους. Ειλικρινά, μεγαλύτερος είναι ο προβληματισμός μου διαβάζοντας τοποθετήσεις συμπολιτών μας οι οποίοι χαρακτηρίζουν, ελαφρά τη καρδία, τη νεολαία μας ως «τσογλάνια» και τα παρόμοια. Ακόμη, μένω αποσβολωμένος με τον κυνισμό που ορισμένοι επιζητούν την εισαγωγή της παρακολούθησης της καθημερινότητάς μας με κάμερες, με τρόπο μάλιστα που δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν πλέον πειστεί ότι αυτή είναι η μόνη λύση. Κανείς, μα κανείς ρε παιδιά, δεν προτείνει στη σημερινή εποχή λύσεις που θα αγκαλιάσουν τους νέους και θα λειτουργήσουν προληπτικά, ενάντια στην παρανομία και στις αποκλίνουσες συμπεριφορές; Μήπως, τελικά το απολυταρχικό μας ύφος φανερώνει, στο βάθος, τη δική μας ενοχή για την εξέλιξη των πραγμάτων; Μήπως η οργή μας είναι απλά ένας αντικατοπτρισμός της προσωπικής ενοχής, αμέλειας και αδιαφορίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/4/11, 4:18 μ.μ.

    Αναρωτιέστε ποιοι είναι οι "άγνωστοι"? Σοβαρά μιλάτε???

    Όπως λέει και πιο πάνω ο αναγνώστης πάνω από χρόνο στη συγκεκριμένη πλατεία μαζεύονται διάφοροι τα βράδυα. Κανένας από τους υπεύθυνους του δήμου δεν περπατάει στο Δημαρχείο απογεύματα και βράδυα να δεί τι συμβαίνει? Μόνο οι απλοί πολίτες τους βλέπουν?
    Ή κάνουμε ότι δεν τους βλέπουμε?

    Μόνο τους ενοίκους να ρωτήσετε των γύρω σπιτιών που βλέπουν τα μπαλκόνια τους στο Δημαρχείο τους βρήκατε στο λεπτό.

    Και τα ίδια ισχύουν για τους αγνώστους(!) που γράφουν τα εμετικά μηνύματα στους τοίχους, που καταστρέφουν με "γραφιτι" παιδικές χαρές, διατηρητέα σπίτια και παλιές εκκλησίες.

    Πολύ ανοχή έχει υπάρξει από τη δημοτική αρχή σε τέτοια φαινόμενα στη Βέροια και αφήνουν τους πολίτες να βρουν τους φταίχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/4/11, 10:44 μ.μ.

    ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΤΑΔΕ..ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ..ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο