«Ποια δωρεάν παιδεία;»

«Κυριολεκτικά μείναμε άφωνοι οι γονείς- κηδεμόνες των μαθητών του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Ροδοχωρίου, όταν ανήμερα της 25ης Μαρτίου, μας ανακοινώθηκε η απόφαση του διευθυντή του σχολείου κ. Αργυρίου Χρήστου και του προέδρου του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων και νυν τοπικού συμβούλου κ. Γεωργιάδη Παναγιώτη, για την άμεση καταβολή του ποσού των 30 ευρώ έκαστος προκειμένου να αποπληρωθεί το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό της δαπάνης θέρμανσης περιόδου 2010-2011.

Δικαιολογημένα εμείς οι γονείς αναρωτιόμαστε:

Γνωρίζουν το οικονομικό πρόβλημα που ανέκυψε οι εμπλεκόμενοι φορείς; (Ο κ. Δήμαρχος, ο αρμόδιος κ. Αντιδήμαρχος, ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, ο κ. Προϊστάμενος του 1ου γραφείου Π.Ε. ή όχι;)

Ο κ. Διευθυντής του Δ. Σχολείου και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων προέβησαν, κι αν ναι σε ποιες ενέργειες προκειμένου να επιλύσουν το συγκεκριμένο οικονομικό πρόβλημα που ανέκυψε;

Σε ποιους φορείς απευθυνθήκαν και τι απάντηση πήραν;

Νομιμοποιούνται, κι αν ναι, βάση ποιας κείμενης εκπαιδευτικής νομοθεσίας να λάβουν μια τέτοια απόφαση;

Η εφαρμογή της απόφασης αυτής είναι η μόνη, αποκλειστική ενδεδειγμένη-πρόσφορη προσέγγιση επίλυσης του προβλήματος;

Με αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας σαν γονέας μαθητή του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Ροδοχωρίου, εκφράζω την έντονη δυσαρέσκεια για την άδικη, αυθαίρετη και αναιτιολόγητη (προφορική) απόφαση του κ. Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου και του κ. προέδρου του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων.

Απόφαση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της πολιτείας να προστατεύσει και να περιφρουρήσει το δωρεάν δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απόφαση που στρέφεται εναντίων των παιδιών μας, αφού καταργεί και ακυρώνει στην πράξει το δικαίωμα τους να απολαμβάνουν δωρεάν παιδία αλλά και ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και μόρφωσης.

Απόφαση που προσθέτει ένα ακόμη «βάρος» στα ήδη υπάρχοντα που ταλανίζουν την τοπική οικονομία και κοινωνία του Ροδοχωρίου, και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Απόφαση που προσβάλει πρώτα του ίδιους τους εμπνευστές της και φυσικά όλους εμάς του εργαζόμενους γονείς, που με συνέπεια ανταποκρινόμαστε στις φορολογικές υποχρεώσεις μας στην Πολιτεία και στον Δήμο Νάουσας.

Απόφαση αυθαίρετη, άδικη, προκλητική, ηθικά - λογικά αβάσιμη και νομικά αίολη, για την οποία διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας (όπως διατύπωσε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μωυσίδης Αναστάσιος).

Τέλος με την επιστολή αυτή προσβλέπω στην ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλία για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, την οριστική διευθέτηση του προβλήματος και την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των παιδιών μας».

Παναγιώτης Κεκισίδης, μέλος του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων Ροδοχωρίου και πρώην πρόεδρος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο