Την υπογραφή και την... τιμή προσέχουμε που την βάζουμε

Είδαμε πρόσφατα τον βουλευτή Θανάση Γικόνογλου να συμμετέχει, δια της υπογραφής του, σε μία πρόταση 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θα λειτουργούσε υπέρ ορισμένων και κατά κάποιων άλλων πολιτών - επιχειρηματιών.

Οι πρώτοι είναι οι επιχειρήσεις, που θεωρούν "βραχνά" την υποχρέωση δημοσιοποίησης των ισολογισμών τους στον Τύπο και οι άλλοι είναι οι ιδιοκτήτες των έντυπων ΜΜΕ, που θεωρούν πως αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα αποτελούσε "ταφόπλακα" στις δραστηριότητες του περιφερειακού - κυρίως - Τύπου.

Ο κ. Γικόνογλου επέλεξε - αρχικά - να πάρει το μέρος των πρώτων και λίγο μετά, το μέρος των δεύτερων...

Τελικά, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, αναρωτιόμαστε: Ξέρουν τι υπογράφουν οι βουλευτές της χώρας ή βάζουν την υπογραφή τους ελαφρά τη καρδία, χωρίς να εξετάσουν τις συνέπειες που ενδεχομένως έχει αυτή η υπογραφή; 

Η υπογραφή, όπως και ο λόγος τιμής, είναι ιερό πράγμα και είναι - αν μη τι άλλο - υποτιμητικό για αυτόν που την θέτει, να την άρει κακήν - κακώς μέσα σε λίγα 24ωρα. 

Γιατί, ή δεν ήξερε που την έβαζε την υπογραφή του ή δεν μπορεί να υπερασπιστεί την άποψή του. Το ένα χειρότερο από το άλλο... 

Προσοχή, λοιπόν, υπογραφή και... λόγω τιμής, μόνο όταν ξέρουμε καλά που πάμε να τα δώσουμε και μπορούμε να "πολεμήσουμε" (αν χρειαστεί) για αυτά!

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/4/11, 5:22 μ.μ.

    Έχεις δίκαιο, μόνο που ξεχνάς ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου είναι "βουλευτές του σωρού", χωρίς πραγματικό όραμα για τον τόπο, χωρίς πραγματικές αξίες και ιδανικά. Κατά συνέπεια και η υπογραφή τους κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρ.Παπαθ.4/4/11, 6:41 μ.μ.

    Αν οι κ.κ. Βουλευτές ήξεραν που έβαζαν την υπογραφή τους ,η Χώρα δεν θα είχε έρθει έως εδώ ,στην χρεωκοπία,γιατί δεν θα έπρεπε να ψηφίσουν ποτέ κανένα προυπολογισμό ,που χρέωνε την χώρα και ζούσαμε τόσα χρόνια με δανεικά.Χρ.Παπαθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/4/11, 9:05 μ.μ.

    Μπράβο Τανάση.
    Άντε και Υπουργκό μπρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο