Επίσκεψη μαθητών του 7ου Δημοτικού στις πηγές Ασπρονερίου

Επίσκεψη στη ΔΕΥΑΒ πραγματοποίησαν οι Γ1 και Δ1 τάξεις του 7ου Δημοτικού σχολείου της Βέροιας, στο πλαίσιο σχολικής δράσης για το νερό.  Οι τριάντα δύο μαθητές με τους δασκάλους τους κ. Φίλιππο Γιαννακίδη και κ. Αθανάσιο Λαγόπουλο, συνοδευμένοι από τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΥΑΒ κ. Γεώργιο Μαυρίδη, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των πηγών στο Ασπρονέρι όπου είδαν το νερό που βγαίνει από τις πηγές και υδροδοτεί την πόλη της Βέροιας και ενημερώθηκαν για την επιχείρηση, την ιστορία της, τη λειτουργία της και τις αρμοδιότητες της.  


Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις δεξαμενές 2Χ1700 m3, η οποίες βρίσκονται στο δρόμο προς την Τοπική Κοινότητα Ράχης και ενημερώθηκαν για τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία τους.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσεκτική χρήση του νερού, ειδικά για τους επόμενους μήνες κατά τους οποίους οι θερμοκρασίες αναμένονται υψηλές, ενώ επισημάνθηκε και ζητήθηκε η συνδρομή των παιδιών στην προσπάθεια της επιχείρησης για καθαρά φρεάτια όμβριων υδάτων, απαλλαγμένα από τα σκουπίδια των δρόμων τα οποία τα βουλώνουν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι περίοικοι από πλημμύρα.

  Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι μικροί μαθητές έδειξαν ιδιαίτερη ωριμότητα στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ υπέβαλαν και αρκετές σχετικές ερωτήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο