Επίσκεψη πανεπιστημιακών στη Βέροια

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε, την Πέμπτη 26 Μαΐου, ομάδα Πανεπιστημιακών καθηγητών από ακαδημαϊκά ιδρύματα όλου του κόσμου στη Βεργίνα και τη Βέροια. Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο περιθώριο της επιστημονικής ημερίδας με θέμα το «Ελληνικό και Ρωμαϊκό Μυθιστόρημα» που συνδιοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το βρετανικό Κολέγιο Corpus Christi του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ο Δήμος Βέροιας στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη.


Την πόλη καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας επισκέφτηκαν ορισμένοι από τους πιο φημισμένους ειδικούς στο πεδίο των Ελληνικών Σπουδών παγκοσμίως, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα οργανωμένης ξενάγησης τόσο στη Βεργίνα όσο και σε αξιοθέατα αλλά και γειτονιές της πόλης. Η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, κατά την υποδοχή των καθηγητών στη Βέροια, μετά την επίσκεψή τους στη Βεργίνα, επεσήμανε τα εξής:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη, σε μια περίοδο όπου ο τόπος μας και η χώρα μας αμφισβητούνται πολύ έντονα. Με κάποιους από εσάς συναντήθηκα πριν λίγες εβδομάδες στο Μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης. Σήμερα έρχεστε εσείς. Είναι τιμή για μας να φιλοξενούμε, έστω και για λίγες ώρες, μερικούς από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες των Ελληνικών και Κλασσικών Γραμμάτων. Διαδίδετε τις ελληνικές αξίες και τον πολιτισμό σε όλη την υφήλιο. Το είχα πει και στην Οξφόρδη ότι οι θησαυροί της Βέροιας και της Βεργίνας βρίσκονται στα καλύτερα δυνατά χέρια. Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να οργανώσουμε σήμερα αυτή σας την επίσκεψη. Είμαι σίγουρη ότι στη Βεργίνα βρήκατε ένα κομμάτι του εαυτού σας».

Οι σύνεδροι εξέφρασαν με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο την ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία της Δημοτικής αρχής και δήλωσαν ότι ήδη μέρος των ερευνών τους έχει άμεση σχέση με τη Βέροια, κάτι που τους χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς ο βαθμός φιλοξενίας, όπως είπαν, τιμά τόσο την ιστορία της πόλης όσο και την ταυτότητα ολόκληρου του Ελληνισμού συνολικά, ενώ δημιουργεί άριστες και ανέφελες προϋποθέσεις συνεργασίας σε ερευνητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο στο άμεσο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο