Συνάντηση με θέμα τη την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών

Ευρεία συνάντηση εργασίας με θέμα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βέροιας, τη Δευτέρα 23 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκου Μαυροκεφαλίδη και τη σύμφωνη γνώμη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Διευθυντής της Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Ευθύμιος Φλιτούρης, ο Διευθυντής της Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Άρης Λαζαρίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Παπαδόπουλος, οι υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Αγωγής της Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης, κύριοι Χάρης Κουρουζίδης και Χρήστος Γούλας αντίστοιχα καθώς και ο Ειδικός Συνεργάτης της Δημάρχου, Σάμουελ Σαλέμ.

Σκοπός της συνάντησης υπήρξε ο συντονισμός για την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου κοινών δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα για το επόμενο σχολικό έτος. Στη διάρκεια της σύσκεψης, κατατέθηκαν ποικίλες προτάσεις δράσεων, συζητήθηκαν οι οργανωτικές λεπτομέρειες της υλοποίησης  ενός τέτοιου σχεδίου και εξετάστηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την εφαρμογή του.

Κύριος προσανατολισμός του σχεδίου θα είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών σε θέματα καθαριότητας και περιβάλλοντος ώστε να καλλιεργηθεί σταδιακά μια ισχυρή περιβαλλοντική ταυτότητα από νεαρή ηλικία. Σε συνεργασία με τους νέους διευθυντές των σχολείων που θα επιλεγούν το καλοκαίρι και τους συλλόγους κηδεμόνων της περιοχής, προβλέπεται να οικοδομηθεί μια ουσιαστική και διαρκής  προσπάθεια η οποία θα θέσει τις βάσεις για τη βαθμιαία αλλαγή στάσεων, αντιλήψεων και πρακτικών που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο