Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική η Ημαθιώτικη βάση του ΠΑΣΟΚ

Απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση μπήκε η κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία. Στην πρώτη διαδικασία, εν όψει της Συνδιάσκεψης της  3ης Σεπτέβρη 2011, που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια, η κριτική ήταν τόσο σκληρή που θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά το κεντρικό ΠΑΣΟΚ. Η συναίνεση δεν υπάρχει ούτε στην κομματική βάση του Κινήματος και τα τοπικά στελέχη δεν «παραμυθιάζονται» πλέον από το επιχείρημα ότι για όλα φταίει μόνο η κυβέρνηση Καραμανλή.

Στην διαδικασία της Βέροιας, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Νίκος Κριθαρίδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το κόμμα βρίσκεται σε πολιτική αμηχανία και μοναξιά εξ αιτίας της απογοήτευσης που προκάλεσε στον λαό η κυβέρνηση. «Είμαστε σε απομόνωση αλλά φταίει το ΠΑΣΟΚ γι αυτή την κρίση;» αναρρωτήθηκε ο κ. Κριθαρίδης και επέρριψε όλες τις ευθύνες για την κρίση στην προηγούμενη κυβέρνηση. «Κάναμε ιδεολογική υποχώρηση για να σώσουμε την χώρα» υποστήριξε και παραδέχθηκε ότι οι συνέπειες αυτές της κρίσης επιβάρυναν τα λαϊκά στρώματα.

Η τοποθέτηση του κ. Κριθαρίδη μάλλον εξόργισε περισσότερο τα λίγα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που παραβρέθηκαν (ο μεγάλος αριθμός των κομματικών στελεχών έδειξε την δυσαρέσκειά του με την απουσία του). Η κριτική που ακολούθησε ήταν πολύ σκληρή κι έδειξε ότι η επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ δύσκολη.

Η κεντρική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκε για το ότι ενώ γνώριζε την πολύ άσχημη κατάσταση της χώρας προκάλεσε εκλογές, χωρίς να έχει έτοιμη σοσιαλιστική πολιτική για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, τονίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν χτύπησε την διαφθορά και πολιτικοί που παραδέχθηκαν ότι «τα πήραν» κυκλοφορούν ελεύθεροι, υποστηρίχθηκε ότι τα κυβερνητικά μέτρα χτυπούν τον απλό πολίτη κι όχι το κεφάλαιο και επισημάνθηκε ότι το κόμμα πρέπει να πάει σε συνέδριο επανίδρυσης, υπογραμμίσθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να σταματήσει να ανέχεται στους κόλπους του τους άθλιους στο όνομα της ενότητας.

Επίσης υποστηρίχθηκε ότι το μνημόνιο καταστρατήγησε τις αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, τονίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε και άλλες επιλογές από την «παράδοση» στο ΔΝΤ, υποστηρίχθηκε ότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί την κοινωνία στην εξαθλίωση, τονίστηκε ότι οι βουλευτές για 7000 ευρώ το μήνα υπογράφουν τις αποφάσεις υπαλλήλων της Ε.Ε., υπογραμμίστηκε ότι την σημερινή πολιτική δεν θα μπορούσε να την εφαρμόσει ένας δεξιός πρωθυπουργός αλλά μόνο ένας «ιμιτασιόν» σοσιαλιστής και τέλος, επισημάνθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ μετά από μια ήττα στις εκλογές δεν θα μπορέσει να ξαναβγεί στην κοινωνία να μιλήσει για σοσιαλισμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο