Σιγή... ιχθύος για το θέμα των παράτυπων διορισμών στον Δήμο Βέροιας

Το Veria News ανέδειξε το θέμα με την παράτυπη απόφαση που πήρε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας, σχετικά με τον ορισμό 9 δικηγόρων για θέματα κτηματολογίου, η οποία λήφθηκε στις 30 Μαρτίου. Ένα μήνα μετά, και μόνο όταν το φέραμε το θέμα στην επικαιρότητα, θορυβήθηκαν στον Δήμο Βέροιας και η Οικονομική Επιτροπή τρέχει να ανακαλέσει την απόφαση...

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει γίνει η παράβαση και καλά θα κάνουν να είναι πιο προσεχτικοί σε θέματα διαφάνειας και αξιοκρατίας οι αιρετοί και καλοπληρωμένοι του Δήμου. Φυσικά, επίσημη απάντηση δεν πήραμε, κάτι που δείχνει πως ή δεν έχουν ανθρώπους στον δήμο για να απαντούν σε ανάλογες περιπτώσεις ή έχουν λερωμένη την... φωλιά τους.

Ας είναι, εμείς θα προσπαθούμε να αναδεικνύουμε ότι πέφτει στην αντίληψή μας, ώστε να βοηθάμε στο έργο της νομικής υπηρεσίας, αφού όπως φαίνεται, δεν έχει διαβάσει το νόμο του "Καλλικράτη".

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/5/11, 2:49 μ.μ.

    Συγχαρητήρια στη δημοσιογραφική σας ομάδα. Είστε μακράν το αξιολογότερο εγκυρότατο site στην πόλη μας. Συνεχίστε αυτή τη δουλειά.
    Απλά αναρωτιέμαι τι συμβαίνει και κανένα άλλο μέσο δεν τόλμησε να δημοσιεύσει το θέμα.
    Και πάλι μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/11, 2:56 μ.μ.

    Στο δήμο Βέροιας πάνε απο το κακό στο χειρότερο. Έκαναν ένα τεράστιο πολιτικά, ηθικά και νομικά, λάθος και για να το διορθώσουν κάνουν ένα μεγαλύτερο.
    Τελικά τον κόσμο τον περνάνε για ηλίθιο. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα η παράβαση καθήκοντος έγινε και οι αντιδήμαρχος Οικονομικών και σύμβουλος του Τσαβδαρίδη είναι για αργία. Να δούμε θα λειτουργήσουν ποτέ αυτοί οι νόμοι στη χώρα μας. Είναι δυνατόν να θεωρούν πως επειδή ακύρωσαν υποτίθεται μια απόφαση "σβήστηκε" και η παράβαση καθήκοντος η οποία έγινε τον Μάρτη με την πρώτη απόφαση. Απίστευτοι οι άνθρωποι και ανεκδιήγητοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/5/11, 4:13 μ.μ.

    Εγώ με τη σειρά μου θέλω να πω πρώτον ένα μπράβο στο Veria News για την σοβαρή δουλειά του σε διαφορά με άλλο πρόσφατο (εμετικό) δημοσίευμα του.
    Αλλά κάνωντας και τον δικηγόρο του Διαβόλου ερωτούμαι: Υπάρχει η πιθανότητα όλο αυτό να δημιουργήθηκε απο εσφαλμένη κρίση των Δικηγόρων του Δήμου και λάθος απόφαση, παράτυπη με το ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ νομοθετικό πλαίσιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ;
    Είμαι σίγουρος, ότι η μετάβαση δεν θα είναι ότι πιο εύκολο, άλλα οι σωστοί δημοσιογράφοι και οι άμεσες αντιδράσεις απο τους αρμοδίους θα μπορέσουν να προσφέρουν λύσεις. Μια κοινωνία που σέβεται το σύνολο, όσο και τον μεμονωμένο, μπορεί να τα καταφέρει, άλλα θέλει ο κάθε ένας να υπηρετεί σωστά το ρόλο του...

    ΥΓ: ΤΑ παραπάνω δεν "παραγράφουν" την ευθύνη των νομικών συμβούλων, άλλα ακόμα και του Δικηγορικού Συλλόγου που όφειλε να μεριμνήσει άλλα και να προτείνει. Ελπίζω το πάθημα να γίνει μάθημα σε μερικούς και να είναι πιο προσεκτικοί στην ερμηνεία και την εφαρμογή του καινούριου νομοθετικού πλαισίου της λειτουργίας των Δήμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/5/11, 8:33 μ.μ.

    Μερικοί αντιλαμβάνομαι ότι στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα πάνε να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.
    Πρώτον αν η πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής δεν ξέρουν το Α και το Ω λειτουργίας τους, δηλαδή ότι απαγορεύεται να μετέχουν σε επιτροπή ενώ υπάρχει θέμα που αφορά συγγενικό πρόσωπο τους, κάτι άλλωστε που ίσχυε από πάντα και όχι μόνο με τον Καλλικράτη, τότε και αν πρέπει να πάνε σπίτι τους. Εάν δεν τους είχανε πάρει χαμπάρι όλα θα γινόντουσαν όπως τα είχανε οργανώσει. Το θέμα το κάνατε γνωστό εσείς verianews και μπράβο σας και τους αναγκάσατε να πάρουν μια απόφαση ακύρωσης. Δηλαδή μια απόφαση που πάρθηκε το Μάρτη έρχονται τον Μάιο και μετά το σάλο που ξέσπασε στη Βέροια να το ακυρώσουνε. Όλα αυτά είναι δικαιολογίες. Τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Κάνανε μεταξύ τους μια δια-παραταξιακή συμφωνία για να βάλει ο καθένας τους δικούς τους, είναι και ηθικά ντροπή η πρόεδρος να βάζει το γιό της. Επειδή έγινε δια-παραταξιακό φαντάστηκαν ότι δεν θα τους πάρουν χαμπάρι. Και για να μην λέγονται και ανοησίες τους στυλ, ο δικηγορικός έχει ευθύνη και όφειλε να μεριμνήσει, να πω ότι επειδή ακριβώς το δικηγορικό σύλλογο τον αγνόησαν προκλητικά και τα κάνανε όλα μουλωχτά, μέλη του εκνευρίστηκαν και άρχισαν να κυνηγάνε και να ξεσκεπάζουνε το θέμα.
    Οφείλουν να παραιτηθούν πριν τους θέσει σε αργία η πολιτεία. Γιατί μην νομίζουν ότι με την ανόητη απόφαση ακύρωσης τα κουκουλώσανε όλα. Ήδη από ότι έχω ακούσει έχει γίνει καταγγελία στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και το ρεζιλίκι θα είναι μεγαλύτερο.
    Ότι και να κάνουνε η παράβαση καθήκοντος έχει διαπραχθεί. Αυτοί που νομίσανε ότι είναι τσιφλίκι τους ο Δήμος είναι έκπτωτοι.
    Να πω λοιπόν στο κύριο/α πως δεν είναι παράτυπη η απόφαση όπως λέει, αλλά είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΗΘΙΚΗ και δεν είναι του Καλλικράτη το κόλλημα να συμμετέχει μέλος σε όργανο και να συζητείται θέμα που αφορά συγγενή τους. Μην προσπαθούμε να ρίξουμε την ευθύνη σε νομικό σύμβουλο, για μια τόσο αυτονόητη απαγόρευση που υπήρχε από πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/5/11, 8:55 μ.μ.

    Μπράβο στο Verianews. Αυτό σημαίνει δημοσιογραφία. Να λες τα πράγματα έξω απ’ τα δόντια, όπως αισθάνεσαι χωρίς να παρεμβαίνουν προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα. Μας το αποδεικνύετε συνεχώς. Μπράβο σας και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε, αλλά φτάνει με τα μπράβο, γιατί θα βγουν πάλι κάποιοι και θα μας πουν ότι τα γράφουμε μόνοι μας...

    Προσπαθούμε για το καλύτερο, άλλες φορές το καταφέρνουμε, άλλες όχι.

    Πάντως, όσον αφορά τις προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα, έχετε δίκιο. Καλώς ή κακώς για την προσωπική μας ζωή, δεν τα κοιτάμε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/5/11, 12:44 π.μ.

    Όσοι σε γνωρίζουμε ή διαβάζουμε, ξέρουμε πως ότι κάνεις, το κάνεις από μεράκι. Και είναι λογικό οι άνθρωποι που έχουν μεράκι και πάθος για αυτό που κάνουν, ούτε να κοιτούν και να υπολογίζουν τις συνέπειες, ούτε να καταλαβαίνουν τίποτα.
    Όπως λογικό είναι μέσα στην ορμή της νιότης να κάνουν κάποια λάθη, τα οποία απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα: Πως είσαι ένα λαμπρό αστέρι της τοπικής (εύχομαι σύντομα και ακόμα παραπέρα) δημοσιογραφίας.
    Συνέχισε έτσι και ας ενοχλείς κάποιους, αυτό σημαίνει πως σε υπολογίζουν!

    "Καλύτερα να σε ζηλεύουν παρά να σε λυπούνται" και εσένα και τους συνεργάτες σου.

    Μία αναγνώστρια

    Υ.Γ.: Ξέρω πως σε φέρνω σε δύσκολη θέση με αυτά που γράφω, αλλά πως να το κάνουμε, είναι η αλήθεια, αυτό τουλάχιστον πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/5/11, 1:47 π.μ.

    Αλήθεια η κυρία Δήμαρχος μας τι θέση έχει για όλα αυτά?
    Πάλι τον "πόντιο πιλάτο" παριστάνει ?

    Αλλά τι να πει ? αφού και αυτή τα υπέγραψε αυτά τα ονόματα !!!!
    Κρίμα και πάλι κρίμα μια μεγάλη απογοήτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο