Θ. Θεοδωρίδης: "Το είδαμε κι αυτό… Ιδιωτική χωματερή;!"

Στην καθημερινή καταγραφή της κατάστασης και νοοτροπίας των πολιτών, σε σχέση με τα σκουπίδια, πεισμώνεις περισσότερο και δεν απογοητεύεσαι. Απορείς και κάνεις τον σταυρό σου. Μα είναι δυνατόν τέτοια αδιαφορία για τα πάντα;
Για άλλη μια φορά στην περιοχή της χωματερής στο Μακροχώρι, η οποία έκλεισε και καθαρίστηκε ο εξωτερικός της χώρος πολλές φορές, έλαβε χώρα άλλο ένα απαράδεκτο γεγονός. Αυτή τη φορά κάποιος πήγε και άδειασε λύματα άγνωστης προέλευσης με βυτίο. Σε καθαρισμένο χώρο και δίπλα πάλι από την απαγορευτική πινακίδα που τοποθέτησε ο Δήμος. Μπορεί να είναι μόνο αδιαφορία και όχι πρόκληση; Η άλλη καταγραφή, έγινε κάποιες δεκάδες μέτρα πιο μακριά, σε ιδιωτικό χωράφι. Δημιούργησε κάποιος ιδιωτική χωματερή! Άνοιξε έναν τεράστιο λάκκο στο χωράφι του και τώρα το γεμίζει με μπάζα και κάθε είδους απορρίμματα. Τα σκουπίδια είναι μέσα στο νερό, αφού το βάθος του λάκκου είναι μέχρι εκεί που βρέθηκε νερό. Δεν πρόκειται μόνο για απευθείας ρύπανση του υπόγειου νερού αλλά και συνθήκη για πολλαπλασιασμό των κουνουπιών που τόσα προβλήματα δημιουργούν. Και να φανταστεί κάποιος ότι, στο μέλλον, θα κάνει ίσως γεώτρηση ο ίδιος. Μα είναι δυνατόν; Ως εδώ και μη παρέκει!
Η διαχείριση απορριμμάτων πιέζει πλέον αφόρητα. Ο χρόνος συμμόρφωσης στους Ευρωπαϊκούς Νόμους τελείωσε. Είναι αδιανόητο να φορτώνει το πρόβλημα ο καθένας σε όλους τους άλλους. Μόνο μια είναι η διέξοδος μας. Να αλλάξουμε νοοτροπία και μυαλά. Κι όμως, με ένα τηλέφωνο στο Δήμο μπορούν να αντιμετωπιστούν οι περισσότερες παρόμοιες περιπτώσεις.

Θεοδωρίδης Θεόδωρος
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης
και Εξυπηρέτησης του Δημότη 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/6/11, 7:44 π.μ.

    ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΥΡ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ..ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΙΔΟΥΡΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ.ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ Η ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο