Παραμένει υπό κράτηση ο Στρος Καν

Υπό κράτηση παραμένει ο Ντομινίκ Στρος Καν με απόφαση του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ενώπιον του οποίου προσήχθη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και κράτηση ανθρώπου παρά τη θέλησή του.

Ο δικαστής υιοθέτησε την εισήγηση των εισαγγελέων, με το σκεπτικό ότι ο Στρος Καν είναι ύποπτος φυγής στη Γαλλία σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος. Οι εισαγγελείς έκαναν ακόμη γνωστό ότι ερευνούν εάν ο κατηγορούμενος εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Πάντως, ο επικεφαλής του ΔΝΤ αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ οι δικηγόροι του ζήτησαν να οριστεί εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης τους, κάτι που όμως απέρριψε το δικαστήριο.Ο Στρος Καν θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου στις 20 Μαΐου.
Ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, ο οποίος φορούσε χειροπέδες και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, περίμενε να κληθεί ενώπιον της δικαστού Μελίσα Τζάκσον μαζί με τρεις ακόμη κατηγορούμενους σε άλλες υποθέσεις.

Η εμφάνισή του αναμενόταν να πραγματοποιηθεί χθες και μετατέθηκε για σήμερα καθώς ο επικεφαλής τους ΔΝΤ συμφώνησε να υποβληθεί σε ιατροδικαστικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, επρόκειτο να εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο Στρος-Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας.
«Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιες προϋποθέσεις», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: DefenceNet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο